Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 6χρονου Νικόλα που ήπιε ένα μπουκάλι κρασί

Σταθερά κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού από χωριό της Μεσαράς-Προσπαθούν να τον ξυπνήσουν
Ενημερώθηκε: 04/05/18 - 16:51

Σταθερά κρίσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του 6χρονου αγοριού από χωριό της Μεσαράς το οποίο έπεσε σε κώμα συνεπεία εγκεφαλικού οιδήματος το οποίο προκλήθηκε από κατανάλωση αλκοόλ.

Ο 6χρονος Νικόλας, σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθεί να νοσηλεύεται με εγκεφαλικό οίδημα και για 10η μέρα παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με την κατάστασή του σύμφωνα με τους γιατρούς να παραμένει σταθερή κάτι που φέρνει αισιοδοξία, παρόλο που παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος σε καταστολή.

Μάλιστα, έχει ήδη ξεκινήσει η σταδιακή προσπάθεια ώστε το παιδί να ξυπνήσει.

“Μαμά ζαλίζομαι”

 

Ο πατέρας του πρόσφατα, περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε η οικογένειά του. «Η γυναίκα ήταν μέσα και έκανε κάτι άλλες δουλειές, σιδέρωνε κάτι ρούχα, το κοπέλι ήταν έξω και έβλεπε τηλεόραση. Τώρα πώς τα κατάφερε και πήγε και το πήρε το μπουκάλι και ήπιε δύο ποτήρια κρασί, κρασοπότηρα, όχι του νερού…».

«Μαμά, ζαλίζομαι…»: Τα τελευταία λόγια του 6χρονου που ήπιε ένα μπουκάλι κρασί και δίνει μάχη

 

Στη συνέχεια αναφέρει ότι έχοντας τις αισθήσεις του πάει στην μητέρα του: «“Μαμά ζαλίζομαι” και του λέει “Γιατί;”. Μύρισε και του λέει “Νικόλα ήπιες τίποτα;”. Λέει “όχι” και πάνε μετά και κοιμούνται».

Ωστόσο, όσο περνούσε η ώρα η κατάσταση του παιδιού επιδεινωνόταν ολοένα και περισσότερο: «Ακούμε θόρυβο στο δωμάτιο, πάω, είχε κάτσει κάτω το κοπέλι και έκανε εμετό. Το παίρνω στα χέρια μου, το πάω στο μπάνιο, το πλένω στη μούρη, του βγάζω τα ρούχα του, το ντύνω μετά και πάμε κατευθείαν Κέντρο Υγείας. Του βάλανε ορούς και μου κουβέντιαζε και καλαμπούρι κάναμε και μου λέει "μπαμπά άντε να πάμε να φύγουμε γιατί εγώ πεινάω". Μετά τον πιάσανε σπασμοί, φοβήθηκε ο γιατρός, τον βάλαμε στο ασθενοφόρο, τον φέραμε στο Ηράκλειο».