Κρήτη: Kαθηγητής γυμνασίου υπέστη ελαφριά ηλεκτροπληξία

 
Κρήτη: Kαθηγητής γυμνασίου υπέστη ελαφριά ηλεκτροπληξία

Ενημερώθηκε: 16/01/24 - 19:30

   Από ηλεκτροπληξία κατά τη διάρκεια μαθήματος εργαστηρίου, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

   Για περιστατικό που συνέβη στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο και ανησύχησε την εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες εκπαίδευσης.

   Συγκεκριμένα, καθηγητής του Εργαστηρίου Πληροφορικής της σχολικής μονάδας υπέστη ηλεκτροπληξία, όταν τοποθέτησε ηλεκτρονικό υπολογιστή προς ηλεκτροδότηση σε ένα πολύμπριζο. Ο καθηγητής, σύμφωνα με μαρτυρίες, τινάχτηκε προς τα θρανία μπροστά στους μαθητές του. Άμεσα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα, συνοδεία του διευθυντή του Πειραματικού, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποφασίστηκε η παραμονή του, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην καρδιολογική κλινική για καθαρά προληπτικούς λόγους.

   Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, Μανούσος Μαραγκάκης, επιβεβαίωσε ότι ο καθηγητής δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ όπως είπε -σύμφωνα με ενημέρωσή του από τον διευθυντή του σχολείου- πρόκειται για ένα ελαττωματικό πολύμπριζο, αλλά σε καμία περίπτωση, επισήμανε, για μόνιμη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ