Λαθρεμπορία Χρυσού: Οι διάλογοι του Ριχάρδου με τον αστυνομικό «καρφί»

 
Λαθρεμπορία Χρυσού: Οι διάλογοι του Ριχάρδου με τον αστυνομικό «καρφί»

Ενημερώθηκε: 01/12/18 - 11:58

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών για το κύκλωμα λαθρεμπορίας χρυσού, στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλοείχε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ενεχειροδανειστής Ριχάρδο, προέκυψε και η εμπλοκή ενός συναδέλφου τους.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ήταν ο άνθρωπος που είχε ο κατηγορούμενος Ριχάρδος για να τον ενημερώνει για τις κινήσεις της Αστυνομίας.

Αξιωµατικός της Αστυνοµίας, που ήταν επικεφαλής των ερευνών, «κατακεραύνωσε» στην κατάθεσή του συνάδελφό του ο οποίος τους τελευταίους µήνες υπηρετούσε στην ομάδα ασφαλείας του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οπως χαρακτηριστικά γράφει ο αξιωµατικός, είχε στηθεί πριν από λίγο καιρό ολόκληρη επιχείρηση µε τη συµµετοχή εκατοντάδων αστυνοµικών για τη σύλληψη των «εγκεφάλων», η οποία ωστόσο µαταιώθηκε διότι ο συνάδελφός του «µιλούσε» στον Ριχάρδο.

Η σχέση που είχε ο αστυνομικός με τον Ριχάρδο περιγράφεται από τις συνοµιλίες που περιέχονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης, τις οποίες αποκαλύπτει το «Έθνος».

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι και τα νεύρα του Ριχάρδου

Αποκαλυπτικός είναι ο διάλογος από τον «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ., όπου ο εκνευρισμένος Ριχάρδος επιπλήττει τον αστυνοµικό και τον απειλεί µε «απόλυση» επειδή δεν τον ενηµέρωσε όσο έγκαιρα θα έπρεπε.

Ριχάρδος: Καλησπέρα, έχω στεναχωρηθεί. Μου λέει ο … ότι ήξερες κάτι για εµένα και δεν µου είπες τίποτα και µάλλον θα τελειώσουµε τη συνεργασία µας, να ξέρεις.

Αστυνοµικός: Αυτά δεν λέγονται από το τηλέφωνο.

Ριχάρδος: Τι δεν λέγονται; ∆ηλαδή να σε κάνω τι εάν δεν µε ενηµερώνεις για κάτι; Αρα πρέπει να βρεις µια δουλίτσα άλλη, να σταµατήσουµε.

Αστυνοµικός: Σήµερα το έµαθα και κατευθείαν µόλις το έµαθα πήρα τον…

Ριχάρδος: Ναι, τι έµαθες; Κατ’ αρχάς δεν υπάρχει λόγος να γίνει κάτι τέτοιο.

Αστυνοµικός: Ωραία. Αυτό που ήταν το έχω πει ήδη στον … Εγώ θέλω να βρεθούµε σήµερα το βράδυ και να τα πούµε από κοντά.

Ριχάρδος: Να βρεθούµε τι; Εγώ δηλαδή είµαι ο µ…ς και δεν µε ενηµερώνεις; Τι να σε κάνω εάν δεν µε ενηµερώνεις σε τέτοια, ρε συ;

Αστυνοµικός: Είπα στον … και πιστεύω να σου εξήγησε ο …

Ριχάρδος: Τι να µου εξήγησε; Εγώ (…) έχω µείνει δυσαρεστηµένος να ξέρεις και µάλλον διακόπτεται η συνεργασία µας.

Αστυνοµικός: Όπως θέλεις.

Ριχάρδος: ∆ηλαδή, κάτσε. Οταν δεν έρχεσαι και γράφεις στα α@@@ια σου ένα τέτοιο συµβάν και ούτε καν έρχεσαι να µου πεις τι έχει γίνει…

Αστυνοµικός: Εεε, γιατί το γράφω στα α@@@ια, έτσι πιστεύεις;

Ριχάρδος: Αυτό βλέπω. Οταν δεν έρχεσαι να µε ενηµερώσεις, να µε ενηµερώσεις τι είναι αυτό που συµβαίνει. ∆εν είναι σοβαρό αυτό;

Αστυνοµικός: Και σου λέω και πάλι, δεν µπορώ να σου πω κάτι από το τηλέφωνο.

Ριχάρδος: Εσύ δεν έπρεπε να έχεις έρθει να µε βρεις και να µου πεις τι συµβαίνει; Αυτό δεν είναι το σωστό;

Αστυνοµικός: Ναι, αλλά σου λέω και πάλι. ∆εν µπορώ να σου πω τώρα κάτι από το τηλέφωνο. ∆εν ξέρω εάν µε καταλαβαίνεις.

Ριχάρδος: Να σου πω κάτι; Επρεπε να έχεις έρθει να µου πεις τι συµβαίνει και τι σου είπαν. ∆εν ήρθες να µου πεις τίποτα.

Αστυνοµικός: Εγώ είπα στον … και πιστεύω να σου έχει πει για σήµερα για να τα πούµε.