Λιμενικές αρχές Ρόδου: Δε βρέθηκε δεμένη η Ελένη Τοπαλούδη - Τι είπαν στην ενημέρωση

Λιμενικές αρχές Ρόδου: Δε βρέθηκε δεμένη η Ελένη Τοπαλούδη - Τι είπαν στην ενημέρωση
Ενημερώθηκε: 07/12/18 - 13:14

Σε εξέλιξη είναι ενημέρωση των Λιμενικών αρχών Ρόδου όπου διευκρινίστηκε ότι η άτυχη Ελένη Τοπαλούδη δε βρέθηκε δεμένη.

Ο Υποναύαρχος του Λιμενικού Σώματος και Διευθυντής Ασφάλειας και αστυνόμευσης, κ. Ιωάννης Αργυριου, ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης και ο πλοίαρχος και Εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Νίκος Λαγκαδιανός διευκρίνισαν πως το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια όπως ανάφερε χθες ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός. 

Ακόμη έγινε σαφές πως στην απολογία του 19χρονου φαίνεται πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του, ανέφερε ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης. 

Οι δράστες όπως αναφέρθηκε, «έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω».

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, έχουν βρεθεί ρούχα και αλλά αντικείμενα, τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ. 

Μάλιστα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στους χώρους της οικείας και πρόκειται να εξεταστούν. Σύμφωνα με το λιμενικό, έχουν κατασχεθεί δυο υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ το τηλέφωνο της άτυχης  Ελένης, δεν έχει βρεθεί.    

Το λιμενικό έχει στη διάθεση του, εκτός από το βασικό βίντεο που έχει καταγραφεί έξω από το σπίτι της Ελένης και όλα τα βίντεο που έχουν καταγράφει από κλειστά κυκλώματα ασφάλειας από το σπίτι της φοιτήτριας μέχρι τους Πεύκους. 

Στην παραλία, όπως έγινε γνωστό, βρέθηκαν και αντρικά ρούχα και παπούτσια, εκτός από τα παπούτσια και τα ρούχα του θύματος, μια σφουγγαρίστρα και διάφορα αλλά αντικείμενα που σχετίζονται με την υπόθεση. 

 Ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου οι δυο κατηγορούμενοι

 Στην ανακρίτρια Ρόδου αναμένεται να οδηγηθούν το μεσημέρι, ο 19χρονος και ο 21χρονος που κατηγορούνται για τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Σε βάρος των δύο, ο εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξεις για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για βιασμό.

Ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο 19χρονος Αλβανός στην αρχική ομολογία του στους αξιωματικούς του Λιμεναρχείου Ρόδου παραδέχθηκε την εμπλοκή του στη δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας ρίχνοντας τις ευθύνες στον 21χρονο Ροδίτη συγκατηγορούμενό του, οποίος έως τώρα αρνείται τη δική του συμμετοχή.

Για τον λόγο αυτό, οι συνήγοροι της οικογένειας της φοιτήτριας έχουν καταθέσει αίτημα στις δικαστικές αρχές Ρόδου, ώστε να γίνει σήμερα αναπαράσταση του εγκλήματος και εξέταση κατά αντιπαράσταση των δύο κατηγορουμένων.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι τώρα στοιχεία, οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται πως μετέβησαν με την άτυχη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου και επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις την χτύπησαν και ημιθανή τη μετέφεραν σε ερημική βραχώδη παραλία, όπου την πέταξαν στην θάλασσα.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Δημοκρατική», μετά από κατευθύνσεις που έδωσε ο 19χρονος κατηγορούμενος, δύτες εντόπισαν το απόγευμα της Τετάρτης,το ηλεκτρικό σίδερο με το οποίο χτυπήθηκε η 21χρονη φοιτήτρια, στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Πεύκων στη Λίνδο, όπου είχε βρεθεί και η σορός της.

Την Πέμπτη οι συνήγοροι υπεράσπισης της οικογένειάς της ανέφεραν πως πριν πετάξουν ζωντανή την 21χρονη φοιτήτρια στη θάλασσα, οι δράστες τής είχαν δέσει με σκοινί τα πόδια για να σιγουρευτούν ότι θα πνιγεί. Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή τους, σημείωναν μεταξύ άλλων, ότι «η πρώτη αναμφισβήτητη δήλωσή μας είναι ότι οι δράστες, πριν πετάξουν τη δυστυχή κοπέλα στη θάλασσα, επειδή πιθανότατα όχι μόνο ήταν εν ζωή, αλλά επειδή είναι βέβαιο ότι, μόλις το σώμα της θα ερχόταν σε επαφή με το κρύο νερό, έστω και αν είχε χάσει προσωρινά τις αισθήσεις της, θα συνερχόταν, της έδεσαν με σκοινί και τα δύο πόδια, για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Έτσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της.