Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού: Το χασαπομάχαιρο, οι σουγιάδες, το τσίπουρο και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες

Μακελειό στις φυλακές Κορυδαλλού: Το χασαπομάχαιρο, οι σουγιάδες, το τσίπουρο και άλλες ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
Ενημερώθηκε: 08/03/19 - 14:23

Σε κινηματογραφικό σενάριο παραπέμπουν οι λεπτομέρειες από το μακελειό στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. Περιέργα μπες - βγες στο Ψυχιατρείο, επαγγελματικό χασαπομάχαιο 35 εκ. και όχι αυτοσχέδιος σουγιάς, σουγιάδες, «νταμιτζάνες» τσίπουρο...

Μέσα σε δύο μόλις λεπτά διαδραματίστηκε η αιματηρή συμπλοκή όπου ένας Ελληνας κρατούμενος σφάχτηκε (με το χασαπομάχαιρο) στην κυριολεξία σαν αρνί (βρέθηκε μαχαιρωμένος στα πλευρά και με κομμένη την καρωτίδα) και 10 τραυματίες κυρίως αλβανικής και ρωσικής καταγωγής

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι κι ο αρχιφύλακας του Ψυχιατρείου, ο οποίος αρχικά είχε απειληθεί από μαινόμενους Αλβανούς κρατούμενους αλλά ο τραυματισμός του προήλθε από τη πτώση στο  έδαφος όταν… γλίστρησε στα αίματα από την σφαγή μεταξύ των κρατουμένων.

Μάλιστα επιθέσεις με σουγιάδες μεταξύ των κρατουμένων είχαν σημειωθεί και στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου μεταφέρθηκαν πολλοί τραυματίες, με αποτέλεσμα νεώτερο τραυματισμό νοσηλευομένου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι σοφρωνιστικοί υπάλληλοι, σχεδόν κανείς χθες από τους συμμετέχοντες στην σφαγή δεν είχε λόγο παραμονής στο  Ψυχιατρείο»:  «με βασική ευθύνη των υπευθύνων του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχουν αφήσει το Ψυχιατρείο χωρίς μόνιμο  ιατρικό προσωπικό κι επιτρέπουν δεκάδες κρατουμένους να παραμένουν σε αυτό με επικλήσεις αποπείρων αυτοκτονιών (σε περιφερειακές φυλακές) . Χωρίς να γίνεται κανείς ουσιαστικός έλεγχος και αυτό το «πήγαινε-ελα» στο Ψυχιατρείο να γίνεται μία νέα επικίνδυνη μόδα εντός των σωφρονιστικών καταστημάτων. Εκτιμούμε ότι σχεδόν κανείς χθες από τους συμμετέχοντες στην σφαγή   δεν είχε λόγο παραμονής στο  Ψυχιατρείο». Παράλληλα υπάρχει έλλειμμα προσωπικού επιτήρησης.

Λίγα 24 ωρα προτού σημειωθεί η σφαγή είχαν σημειωθεί κι άλλα επεισόδια, ενώ είχε εντοπισθεί ποσότητα 15 κιλών τσίπουρου (!) που ετοιμαζόταν να εισαχθεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού με παραλήπτη τον 35χρονο ισοβίτη που πρωταγωνίστησε στην χθεσινή αιματηρή συμπλοκή.

Νεκρός έπεσε ένας Ελληνας κρατούμενος που είχε μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο των φυλακών για να γλιτώσει. ΚΙ αυτό ύστερα από απειλές κατα της ζωής του που εκτόξευε για «απόπειρα δηλητηρίασης» του ο αρχηγός της «μαφίας του Κορυδαλλού» που του αποδίδεται η οργάνωση σειρά δολοφονιών εντός κι εκτός φυλακών κι ανάμεσα σε αυτές  του δικηγόρου Μιχ Ζαφειρόπουλου τον Οκτώβριο του 2017.

Ο Αλβανός ισοβίτης που πρωταγωνίστησε στην αιματηρή συμπλοκή είχε προκαλέσει αρχικά σοβαρό επεισόδιο στα μαγειρεία του Ψυχιατρείου γιατί ήθελε να πάρει μεγάλο μερίδιο  από…πίτσες που μοιράζονταν κι ύστερα γιατί είχε εκνευρισθεί από την απόφαση μεταγωγής του στις φυλακές Χανίων μιας και θεωρήθηκε ότι  δεν αντιμετώπιζε τα ψυχιατρικά προβλήματα που επικαλείτο και βάσει των οποίων μετήχθη από την εν λόγω  περιφερειακή φυλακή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

Μάλιστα είχε προγραμματισθεί από την Τρίτη η μεταγωγή του αλλά προέβαλε  εμπόδιο -λόγω πληρότητας των σχετικών συνοδειών- η Διεύθυνση Μεταγωγών της ΕΛΑΣ.  Ο εν λόγω Αλβανός που είχε γνωρίσει  παλαιότερα στις φυλακές Χανίων,  μέλη της «μαφίας του Κορυδαλλού» (σ.σ. όπως αναδείχθηκε από την έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας) προκάλεσε  λίγο πριν τη σφαγή νέο επεισόδιο σε βάρος του αρχιφύλακα του Ψυχιατρείο στο οποίο ενεπλάκη ένας κρατούμενος αρμενικής καταγωγής  που φέρεται να ξυλοκόιπησε τον Αλβανό ισοβίτη.

Προς βοήθεια του  τελευταίου έσπευσαν κρατώντας τους… ελβετικούς σουγιάδες κι άλλα μαχαίρια οι ομοεθνείς του ισοβίτη κι η σύρραξη γενικεύθηκε και με άλλα άτομα ελληνικής και ρωσικής καταγωγής που έσπευσαν προς συμπαράσταση του Αρμένιου.