Ματαιώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και στο νομό Κιλκίς - Σε ποιες περιφέρειες δε θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις

 
Ματαιώνονται οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου και στο νομό Κιλκίς

Ενημερώθηκε: 27/10/21 - 11:56

Τη ματαίωση των παρελάσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο νομό Κιλκίς, αποφάσισαν, ομόφωνα, οι φορείς που συμμετείχαν στην έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί, στο Διοικητήριο, ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

Η απόφαση ελήφθη με γνώμονα τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, σε μια περίοδο κατά την οποία το επιδημιολογικό φορτίο στην Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς είναι ιδιαίτερα αυξημένο και τα κρούσματα καταγράφονται καθημερινά σε υψηλό αριθμό, αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Αντιπεριφέρεια, σε σχετική ανακοίνωσή της, γνωστοποιεί ότι αύριο θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς, οι επιμνημόσυνες δεήσεις και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα (κατά την οποία θα παραστούν οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων), με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ακυρώνονται οι παρελάσεις

Δεν θα πραγματοποιηθούν αύριο οι μαθητικές παρελάσεις και εκδηλώσεις μαθητικών και πολιτιστικών συλλόγων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με απόφαση του αρμόδιου περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Ωστόσο, θα πραγματοποιηθεί το στρατιωτικό τμήμα της παρέλασης.

Στη Θεσσαλία επίσης δεν θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις με απόφαση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και τη σύμφωνη γνώμη όλων των φορέων.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες δοξολογίες σε ιερούς ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Ηδη από προχθές αντίστοιχες αποφάσεις για ακύρωση των παρελάσεων έχουν ληφθεί σε Ημαθία, Πιερία και στη συνέχεια Πέλλα.

Τέλος και στη Θεσσαλονίκη ακυρώθηκε η μαθητική παρέλαση λόγου πένθους για το θάνατο της Φώφης Γεννηματά.