Μάτι: Στη Δικαιοσύνη 20 άτομα, μεταξύ τους Δούρου-Ψινάκης

Μέσα σε δέκα κούτες η δικογραφία για την τραγωδία στο Μάτι-Σε ποιους δεν ασκήθηκαν ποινικές διώξεις
Ενημερώθηκε: 05/03/19 - 19:28

Στον ανακριτή θα βρεθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα 20 πρόσωπα σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

Έτσι τη πόρτα του ανακριτή θα περάσουν ανάμεσα σε άλλους, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο δήμαρχος Ραφήνας Ευάγγελος Μπουρνούς, ο πρώην γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Ιωάννης Καπάκης και στελεχών της Πολιτικής Προστασίας, της ΕΛ.ΑΣ., της Πυροσβεστικής, αλλά και ο 65 χρονος που ευθύνεται για την έναρξη της φωτιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΙ

 

Οι διώξεις που αντιμετωπίζουν είναι εμπρησμός από αμέλεια,ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως, σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παράλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μή.

Παράλληλα, υπάρχει φέρεται να εκδόθηκε και απαλλακτική διάταξη και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορά τους Κωνσταντίνο Τσουβάλα πρώην αρχηγό ΕΛΑΣ, τον διευθυντή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ταξίαρχο Νίκο Σπανουδάκη, την περιφερειακή σύμβουλο Αττικής Ιωάννα Τσούπρα, υπεύθυνη για την Πολιτική Προστασία, και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής Κωνσταντίνο Καλύβα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η δικογραφία είναι χαρακτηριστικό ότι αριθμεί περισσότερες από δέκα κούτες, ενώ συγκεντρώθηκαν περισσότερες από 350 καταθέσεις συγγενών θυμάτων. 

Επίσης παραμένουν ανοιχτές έξι δικογραφίες και πιο συγκεκριμένα, στο Ναυτοδικείο για ευθύνες λιμενικών και Λιμεναρχείου, στο Στρατοδικείο για ευθύνες στρατιωτικών, δικογραφία για πολεοδομικές παραβάσεις (αυθαίρετη δόμηση και αιγιαλός), δικογραφία που αφορά αναντιστοιχίες στο σύστημα της Πυροσβεστικής,  δικογραφία για την καθήλωση των εναέριων μέσων από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας, και για τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων