Με δακρυγόνα σταμάτησαν τους συνταξιούχους στην πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου

Με δακρυγόνα σταμάτησαν τους συνταξιούχους στην πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου
Με δακρυγόνα σταμάτησαν τους συνταξιούχους στην πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου
Με δακρυγόνα σταμάτησαν τους συνταξιούχους στην πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου
Ενημερώθηκε: 03/10/16 - 13:54

Με χρήση χημικών και τα ΜΑΤ προσπάθησε να σταματήσει η κυβέρνηση την πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η Αστυνομία έχοντας αρχικά στήσει δύο κλούβες στη διασταύρωση της Ηρώδου Αττικού με τη Βασιλίσσης Σοφίας προκειμένου να εμποδίσει τους συνταξιούχους να φτάσουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι επιχείρησαν να περάσουν προσπαθώντας ταυτόχρονα να ρίξουν, ωθώντας, τη μία κλούβα η οποία ήταν παρατεταγμένη, με αποτέλεσμα οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί να απαντήσουν με ρίψη χημικών για να διαλύθει το πλήθος.

Μετά τη χρήση των χημικών και την ένταση πυο προκλήθηκε, η κυβέρνηση διαμήνυσε ότι μπορεί να περάσει αντιπροσωπεία για το Μέγαρο Μαξίμου. Οι συνταξιούχοι δέχτηκαν να περάσει μόνο η αντιπροσωπεία με την προϋπόθεσει να συναντηθεί η αντιπροσωπεία τους με τον πρωθυπουργό.

Το πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο στην Αττική ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά), μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ και ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ, ενάντια σε παλιές και νέες περικοπές στις συντάξεις, την Υγεία και την Περίθαλψη.

«Αγώνας για να ζήσουμε - Αποκατάσταση των συντάξεων - Δημόσια Δωρεάν Υγεία». Κάτω από το σύνθημα αυτό, χαιρετισμούς στην κινητοποίηση απηύθυναν εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων. Το λόγο πήραν ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, από τους συνταξιούχους του ΟΣΕ, ο Παναγιώτης Βαβουγιός, από τους συνταξιούχους του Δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ. Επίσης σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Αριστοτέλης Μαντάς, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης που συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Συνέχεια όλων των προηγούμενων κινητοποιήσεων χαρακτήρισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, μιλώντας στη συγκέντρωση. Υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν συγκεντρώσεις σε επτά περιοχές της χώρας, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη. Οι συντάξεις, η Υγεία, οι κοινωνικές παροχές είναι πληρωμένες, τόνισε, από τους σημερινούς συνταξιούχους που δεν χρωστάνε σε κανέναν «δανειστή». Ο αγώνας, όπως εξήγησε, είναι κοινός για τους συνταξιούχους και τη νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Η αντιλαϊκή πολιτική στέλνει τους συνταξιούχους «στον Καιάδα» και καταδικάζει τη νέα γενιά στην ανεργία και τη δουλειά για ψίχουλα.

Οι κινητοποιήσεις συνδυάζονται και με τον αγωνιστικό «εορτασμό» της Παγκόσμιας Μέρας Συνταξιούχων και Επιδοματούχων, όπως έχει καθιερωθεί η 1η Οκτώβρη από την αντίστοιχη κλαδική οργάνωση της ΠΣΟ. Τις συνταξιουχικές κινητοποιήσεις στηρίζουν η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και η ΠΑΣΕΒΕ.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Απόδοση στο ακέραιο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των μερισμάτων. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων. Δημόσια - δωρεάν Υγεία, δωρεάν παροχή υπηρεσιών περίθαλψης σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με άμεση ενίσχυση των δημόσιων υποδομών και απαγόρευση της δράσης του ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της Υγείας - Περίθαλψης. Επαρκή χρηματοδότηση και απόδοση των κρατήσεων για την Υγεία στον ΕΟΠΥΥ. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών, αντιλαϊκών, φορομπηχτικών νόμων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κολομβία: Οι πολίτες απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης με τους αντάρτες της FARC

ΚΑΙΡΟΣ 3/10/2016: Συννεφιά, βροχές αλλά και υψηλές θερμοκρασίες

Αιθιοπία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από το ποδοπάτημα σε παραδοσιακή γιορτή της φυλής Ορόμο

Κατατίθεται σήμερα (3/9) στη Βουλή το νομοσχέδιο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων