Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Κυκλάδες, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη σε δύο μέτωπα, στην Πάρο και την Άνδρο, υπό εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες και ανέμους που φτάνουν έως και τα 10 μποφόρ.
Στην Πάρο, μια μεγάλη αναζωπύρωση στην περιοχή Άσπρο Χωριό πήρε γρήγορα επικίνδυνες διαστάσεις, κινούμενη πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. έχει διακόψει την κυκλοφορία στους γύρω δρόμους, απαγορεύοντας την πρόσβαση για λόγους ασφαλείας. Οι πυκνοί καπνοί και οι σφοδρές ριπές των ανέμων δυσχεραίνουν τις ρίψεις από τα εναέρια μέσα, ενώ σε επιφυλακή βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Παράλληλα, εξετάζεται η προληπτική εκκένωση τοπικού μοναστηριού, την ώρα που εθελοντές και πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να προστατεύσουν περιουσίες.
Την ίδια ώρα στην Άνδρο, νέα πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε χαμηλή βλάστηση στην Παλαιόπολη κινητοποίησε ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Λόγω της γρήγορης εξάπλωσης της φωτιάς, η Πολιτική Προστασία ενεργοποίησε διαδοχικά το «112», καλώντας αρχικά όσους βρίσκονταν στην Παλαιόπολη να απομακρυνθούν προς Μπατσί και στη συνέχεια τους κατοίκους της περιοχής Κόλυμπος να εκκενώσουν προς τη Χώρα της Άνδρου.
Και τα δύο νησιά βρίσκονται σήμερα σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (Κατηγορία 4). Ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο (ΑΚΕΕ) των Κυκλάδων έχει αναλάβει τη διερεύνηση των αιτιών εκδήλωσης των μετώπων.