«Μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια» καταγγέλλει ο γλύπτης Βαρώτσος-Διαψεύδει η υπουργός

 
«Μεταφορά του Δρομέα στα Σκόπια» καταγγέλλει ο γλύπτης Βαρώτσος-Διαψεύδει η υπουργός

Ενημερώθηκε: 12/03/19 - 03:54

Επιμένει ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος ότι υπάρχει πρόταση για ανταλλαγή αγαλμάτων μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων. «Δεν είμαι σχιζοφρενής» ανταπαντά ο γνωστός γλύπτης στην διάψευση της υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά.

Όλα ξεκίνησαν από μία δήλωση του κ Βαρώτσου στο ethnos.gr ότι «πριν τρεις μέρες είχα συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Μου μετέφερε την πρόταση και άκουσε τις απόψεις μου. Δεν μπορώ να σας πω τι απάντησα. Το σίγουρο είναι ότι επιβεβαιώνω την συγκεκριμένη πρόταση».

Σύμφωνα με πληροφορίες προηγούμενων ημερών, φέρεται να προτάθηκε η μεταφορά του γνωστού γλυπτού, του Κώστα Βαρώτσου ο «Δρομέας», στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων και στη θέση του να τοποθετηθεί ο έφιππος πολεμιστής, που παραπέμπει στον Μέγα Αλέξανδρο και βρίσκεται στην γειτονική πρωτεύουσα (φωτο κάτω).

Η διάψευση από την υπουργό Πολιτισμού

Από την υπουργό Πολιτισμού υπήρξε διάψευση. Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ethnos.gr και την δημοσιογράφο Ναταλί Χατζηαντωνίου διέψευσε κατηγορηματικά τον γνωστό γλύπτη και καθηγητή του ΑΠΘ. «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, ούτε έγινε τέτοια συζήτηση. Δεν εχει βαση όλο αυτό», είπε η υπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πηγης από το υπουργείο Πολιτισμού τόνιζαν ακόμα ότι μια τέτοια πρόταση δεν θα μπορούσε να προέλθει από το ΥΠΠΟΑ καθώς αφορά σε γλυπτό που έγινε κατά παραγγελία του Δήμου Αθηναίων επί Εβερτ, ανήκει στον Δημο Αθηναίων και βρίσκεται τοποθετημένο σε δημόσιο χώρο. Ως εκ τούτου το ζήτημα εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Δήμου Αθηναίων.

Άμεση αντίδραση Βαρώτσου

«Δεν είμαι σχιζοφρενής. Ούτε γίνεται να ξύπνησα ξαφνικά το πρωί και να φαντάστηκα ότι συνάντησα την υπουργό Πολιτισμού και συζητήσαμε από κοντά το ενδεχόμενο μεταφοράς του «Δρομέα» στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων» ανταπάντησε μέσω του ethnos.gr στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, ο Κώστας Βαρώτσος.

Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω ότι μετά την έκταση και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα η υπουργός βρίσκεται σε δύσκολη θέση και προσπαθεί να τα μαζέψει, αρνούμενη ότι μου έγινε οποιαδήποτε πρόταση. Δεν είναι όμως έτσι. Είναι γνωστό το ήθος μου και δεν θα έβγαζα κάτι ξαφνικά από το μυαλό μου».