#ΜeToo: Καταθέτει ως μάρτυρας ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ

 
#ΜeToo: Καταθέτει ως μάρτυρας ο Σπύρος Μπιμπίλας για τις καταγγελίες στο ΣΕΗ

Ενημερώθηκε: 22/02/21 - 09:30

Παράλληλα με την έρευνα για όσα φρικιαστικά καταγγέλλονται για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ανοίγει η έρευνα και για τις άλλες καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου που έχουν πάρει τη μορφή «τσουνάμι». Καθημερινά και νέες μαρτυρίες - καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για γνωστούς και μέχρι πρότινος αγαπημένους πρωταγωνιστές.

Για σήμερα είναι προγραμματισμένη μία σημαντική κατάθεση στους Εισαγγελείς που ερευνούν συνολικά τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας πίσω από τις κουίντες .

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο ήμερα το πρωί. Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ. Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο Δημήτρη Λιγνάδη αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο.