Ν. Κεραμέως για κατατακτήριες, πρακτικές φοιτητών και πτυχία ξένων γλωσσών

Ν. Κεραμέως για κατατακτήριες, πρακτικές φοιτητών και πτυχία ξένων γλωσσών
Ενημερώθηκε: 23/04/21 - 10:25

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με την τρέχουσα σχολική χρονιά ενώ αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, επανέλαβε τις ημερομηνίες - κλειδιά, αναφερόμενη πως στις 10 Μαΐου θα ξεκινήσουν και πάλι τα μαθήματα δια ζώσης σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια, τονίζοντας πως για όλους τους μαθητές θα είναι υποχρεωτικά τα self tests.

Και όπως ανέφερε, θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες στη συνέχεια, πριν από το άνοιγμα των σχολείων. Όσο για την επόμενη σχολική χρονιά και αν θα ξεκινήσει νωρίτερα, είπε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ληφθούν τέτοιες αποφάσεις.

Για τα voucher για αγορά tablet και laptop, είπε ότι έχουν εγκριθεί περίπου 370.000 αιτήσεις και ήδη δεκάδες χιλιάδες τα έχουν προμηθευτεί. Όσο για το ποσοστό των εκπαιδευτικών που εξέφρασαν το ενδιαφέρον να εμβολιαστούν, «ακόμα δεν υπάρχουν στοιχεία, αλλά στους εκπαιδευτικούς της Ειδικής Αγωγής που η διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα, έχει εμβολιαστεί το 58%».

Επίσης, αναφέρθηκε και στα Πανεπιστήμια, εξηγώντας πως οι κατατακτήριες εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 20 Μαΐου, ενώ το Εαρινό Εξάμηνο θα συνεχιστεί με τηλεκπαίδευση. Παράλληλα, για τις πρακτικές των φοιτητών αναμένεται το «πράσινο φως» από την Επιτροπή των Ειδικών.

Τέλος, σχετικά με τις εξετάσεις για πτυχία ξένων γλωσσών, η υπουργός Παιδείας είπε ότι πλέον επιτρέπονται και θα γίνονται δια ζώσης. Αντίθετα, στα ΙΕΚ τα μαθήματα συνεχίζονται εξ αποστάσεως.