Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Χιόνια και στην Αθήνα

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ – Χιόνια και στην Αθήνα
Ενημερώθηκε: 28/11/16 - 14:24

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Μετεωρολογική υπηρεσία με τα χιόνια τις καταιγίδες και τι χαμηλές θερμοκρασίες να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:

1. Iσχυρές βροχές και καταιγίδες  θα εκδηλωθούν στο Iόνιο, την Hπειρο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), την Εύβοια, τις Σποράδες ,την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και το βραδύ στα Δωδεκάνησα.

2. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν απο τις βραδινές ώρες στα ορεινά της βορείας χώρας και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (ενδεικτικό υψόμετρο 500-700 μέτρα).

Την Τρίτη (29/11/16)

1. χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

α. της Μακεδονίας,της Θράκης και της Θεσσαλίας με χαμηλό υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω απο 300 μέτρα).

β. σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Στερεάς και της  Εύβοιας (ενδεικτικό υψόμετρο 300-500 μέτρα). Στην Αττική θα χιονίσει στα ορεινά κυρίως τη νύχτα προς Τέταρτη οπότε είναι πιθανόν να χιονίσει και στα βορειά προάστια (περίπου απο τα 500 μέτρα).

2. ισχυρές βροχές και καταιγίδες  θα σημειωθούν στο Ιόνιο (πλην της Κέρκυρας), την Πελοπόννησο, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

3. θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και 9 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Αιγαίο.

4. η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση (8 με 10 βαθμούς κατά τόπους).

Την Τετάρτη (30/11/16)

1. οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν:

α. σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο κάτω απο 200 μέτρα).

β. σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας και την Κρήτη καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου της Στερεάς, της Εύβοιας, των Σποραδων ,της Πελοποννήσου και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα).

2. ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νοτιοανατολικά το πρωί.

3. οι βορειοανατολικοί άνεμοι θα φτάνουν στο Αιγαίο τα 8 με 9 μποφόρ.

4. πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα με παγετό τη νύχτα προς την Πέμπτη (1-12-16) σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. πάντως γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν στη δυτική και βόρεια χώρα και σταδιακά ως το βράδυ θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές και θα εξασθενήσουν.