ΟΑΣΑ: Δωρεάν η μετακίνηση για όλους τους στρατιώτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το 2018

ΟΑΣΑ: Δωρεάν η μετακίνηση για όλους τους στρατιώτες με τα μέσα μαζικής μεταφοράς για το 2018
Ενημερώθηκε: 15/12/17 - 20:03

Εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, η υπογραφή σύμβασης με τον ΟΑΣΑ, για την ελεύθερη μετακίνηση το 2018, για όλους τους στρατιώτες.

Συγκεκριμένα, αφορά σε όλους τους οπλίτες θητείας, δόκιμους εφέδρους αξιωματικούς (ΔΕΑ), ανάπηρους αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και συνοδούς τους, καθώς και στη μετακίνηση με μειωμένο κόμιστρο των σπουδαστών στις παραγωγικές σχολές, με τα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αττικής αρμοδιότητας του οργανισμού.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: Τώρα θα βρίσκονται και στα περίπτερα!

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, έχουν όλοι οι στρατιώτες, ανεξάρτητα από τον τόπο που υπηρετούν. Όσον αφορά στους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών, αξιωματικών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην Αττική, παρέχεται σε όλους, όπως σε όλους τους σπουδαστές πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η δυνατότητα μετακίνησης με την καταβολή του 50% του προβλεπόμενου κομίστρου, είτε είναι απλό εισιτήριο, είτε είναι πολλαπλό, είτε είναι κάρτα διαρκείας, αφού πρώτα εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, θα ακολουθήσουν ανάλογες συμβάσεις με τους τοπικούς συγκοινωνιακούς φορείς σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Πάτρα.

Τρόμος με έκρηξη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας