Τρόμος με έκρηξη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας

 
Τρόμος με έκρηξη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ στο κέντρο της Αθήνας

Ενημερώθηκε: 01/12/17 - 15:40

Τρομακτικό περιστατικό συνέβη με έκρηξη σε λεωφορείο του ΟΑΣΑ της γραμμής 608 Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου. Η έκρηξη στο λεωφορείο έγινε στο κινητήρα. Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, χάρις στην έγκαιρη επέμβαση του οδηγού. Για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, το οποίο θα μπορούσε να έχει και θύματα, αν ο οδηγός δεν είχε μεριμνήσει έγκαιρα ότι κάτι δεν πάει καλά με τον κινητήρα λεωφορείου, κάνει λόγο η Ανεξάρτητη Παρέμβαση ΕΘΕΛ – ΟΑΣΑ.

οδηγός

Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε στη Λεωφορειακή Γραμμή 608 Γαλάτσι-Νεκροταφείο Ζωγράφου στις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης (30/12/2017). Το λεωφορείο ερχόμενο από Γαλάτσι προς νεκροταφείο Ζωγράφου και προς το ύψος της πλατείας Κάνιγγος παρουσίασε θόρυβο από το χώρο του κινητήρα. Ο σύμφωνα με τη μαρτυρία του, επικοινώνησε με το συνεργείο στο αμαξοστάσιο του Ελληνικού, όπου πήρε οδηγίες να οδηγήσει το λεωφορείο κανονικά προς το τέρμα, όπου και θα γινόταν αντικατάστασή του. Ο οδηγός ανέφερε ότι ο θόρυβος έγινε πιο έντονος και αυτό του είχε προκαλέσει ανησυχία.

Έτσι και ενώ κατευθυνόταν προς το Νεκροταφείο Ζωγράφου στο ύψος της 9ης στάσης ακούστηκε ισχυρός θόρυβος λόγω έκρηξης του κινητήρα του λεωφορείου.

επιβάτες

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ, ακολούθησαν στιγμές πανικού με τους μέσα σε καπνούς και έντονη δυσοσμία να προσπαθούν να εξέλθουν του λεωφορείου. Οι πόρτες λόγω της έκρηξης και της εκτεταμένης ζημιάς στα ηλεκτρικά του οχήματος δεν άνοιγαν μέχρι που παρενέβη ο οδηγός και τις άνοιξε χρησιμοποιώντας την βαλβίδα απασφάλισης θυρών. Οι επιβάτες κατέβηκαν με ασφάλεια και ο οδηγός αφού βεβαιώθηκε ότι κανείς δεν είχε τραυματιστεί, προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της βλάβης και να έρθει σε επικοινωνία με τις Αρχές και την υπηρεσία του μιας και ακινητοποιήθηκε το όχημα επί της Γ. Κουσίδου μια από τις λίγες κεντρικές αρτηρίες του Ζωγράφου.

ΣΟΚΑΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΣΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ο κινητήρας του οχήματος έσπασε, άνοιξε, πετώντας στο θάλαμο των επιβατών καυτά λάδια και μεταλλικά μέρη του. Οι τελευταίες σειρές των καθισμάτων είναι όλες λερωμένες από το λάδι του κινητήρα. Η εικόνα στο δρόμο ανάλογη, να έχει «πλημμυρίσει »λάδι και κομμάτια του κινητήρα να έχουν αποκολληθεί από τη έκρηξη. Έπειτα από αρκετή ώρα και αφού διεκόπη η γραμμή 608 στο ύψος της Ούλωφ Πάλμε για δύο ώρες, κινητό συνεργείο της ΟΣΥ με γερανοφόρο όχημα απομάκρυνε το αρθρωτά λεωφορείο Mercedes ΥΜΙ 1104, για να το οδηγήσει στο αμαξοστάσιο το πιο πιθανό για αποχαρακτηρισμό, μιας και η βλάβη που προξενήθη ειναι αμφίβολο εάν θα αποκατασταθεί λόγω του υψηλού κόστους επισκευής της.

BULLYING ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑΣ ΣΕ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Όπως λένε οι εργαζόμενοι, το ΥΜΙ 1104 έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών βλαβών που παρουσιάζουν την τελευταία πενταετία τα λεωφορεία της ΟΣΥ. Η υποχρηματοδότηση, η έλλειψη προσωπικού, η επιλογή και αγορά ανταλλακτικών αμφιβόλου ποιότητας μαζί με την γήρανση του στόλου έχουν καταστήσει την ΟΣΥ εταιρεία συνώνυμο της ανασφάλειας.

«Έχουμε καταγγείλει σε παλαιότερες ανακοινώσεις μας και δελτία τύπου την προχειρότητα που οι διοικήσεις της ΟΣΥ χειρίζονται το τμήμα της συντήρησης και επισκευής τους στόλου της. Έχουμε καταγγείλει και τα σκάνδαλα με προμηθευτές που προτιμά σταθερά η ΟΣΥ τα τελευταία χρόνια, παρά τα «σκουπίδια» που την προμηθεύει. Έχουμε καταγγείλει και διευθυντές ανεύθυνους που δεν διστάζουν να βγάζουν λεωφορεία με βλάβες προκειμένου να παρουσιάζουν άριστη εικόνα οι ίδιοι, αδιαφορώντας για το τι συμβαίνει στους δρόμους» αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ΕΘΕΛ.