«Όχι» στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του 24χρονου Agarmis Burak

«Όχι» στο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση του 24χρονου Agarmis Burak
Ενημερώθηκε: 17/04/18 - 12:42

Αρνητική ήταν η απόφαση του εισαγγελέα στο αίτημα της Τουρκία για την έκδοση του 24χρονου Agarmis Burak. Ο εισαγγελέας πρότεινε να είναι αρνητική η απόφαση για την έκδοση του 24χρονου με το σκεπτικό ότι η κατάσταση στην γειτονική χώρα δεν είναι καλή για περιπτώσεις που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, εξέτασε το αίτημα της γείτονα χώρας που αφορά τον Agarmis Burak, έναν πρωτοετή φοιτητή της Νομικής, που διαμένει στην Ολλανδία εδώ και 17 χρόνια, ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο μαζί με αλλους οκτώ συμπατριώτες του στην Αθήνα και έκτοτε κρατείται στις φυλακές Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Τουρκικός Τύπος: Ενημερώθηκε η Αθήνα και μετά κατέβηκε η σημαία από τη βραχονησίδα

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούν τον φοιτητή για συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, γεγονός που ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά. Κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, ο 24χρονος είπε ότι θέλει να επιστρέψει στην Ολλανδία, ενώ υποστήριξε ότι οι τουρκικές Αρχές τον διώκουν επειδή αγωνίζεται για την δημοκρατία.

Επίσης, ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να εκδοθεί στην Τουρκία γιατί πιστεύει πως θα υποστεί βασανιστήρια. Κατά την διάρκεια της δίκης κατέθεσαν δύο μάρτυρες οι οποίοι υποστήριξαν πως η πολιτική κατάσταση στη Τουρκία δεν είναι καλή, δηλώνοντας βέβαιοι πως εφόσον εκδοθεί ο Agarmis Burak θα υποστεί βασανιστήρια.