Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)
Ενημερώθηκε: 15/08/18 - 02:55

Τα Τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν βίντεο και τις πρώτες εικόνες από την αναχώρηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Ανδριανούπολη με προορισμό το αεροδρόμιο Τσορλού.

Σε λίγο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. Αυτό κάνει γνωστό με ανάρτησή του στο Twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος μαζί με τον υπαρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο μετέβησαν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στην Αδριανούπολη προκειμένου να παραλάβουν και να μεταφέρουν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην πατρίδα. 

«Επιτέλους ελεύθεροι, στο δρόμο για την πατρίδα! Μεγάλη χαρά, μεγάλη επιτυχία. Αποτέλεσμα συστηματικής διπλωματικής προσπάθειας και κινητοποίησης της πολιτείας, των πολιτικών δυνάμεων, με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Νέες προοπτικές για ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας και της σταθερότητας στην περιοχή» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό ο κ. Κατρούγκαλος.

Μάλιστα, ο κ. Κατρούγκαλος συνοδεύει την ανάρτησή του και με μια φωτογραφία με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος, το οποίο μετέβη στην Αδριανούπολη με εντολή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η μεταφορά τους έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε τι μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης:

Στο αεροδρόμιο Τσορλού βρίσκεται ήδη το ελληνικό κυβερνητικό αεροσκάφος που θα φέρει τους δύο στρατιωτικούς μας πίσω στην Ελλάδα μετά από 167 μέρες εγκλεισμού τους  στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Οι πρώτες εικόνες από την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών (ΒΙΝΤΕΟ)

Νωρίτερα  δύο στρατιωτικοί μεταφέρθηκαν Τμήμα Αλλοδαπών για να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και αμέσως μετά οδηγήθηκαν σε νοσοκομείο όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικές εξετάσεις. 

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τους δύο στρατιωτικούς λίγο πριν επιβιβαστούν στο αεροπλάνο από την Αδριανούπολη για την πατρίδα, είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Αυτή την ώρα ο Πάνος Καμμένος, μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, αναμένουν στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης μαζί με τους γονείς των δύο στρατιωτικών την άφιξη του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ