ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το ΕΣΡ έριξε «μαύρο» στο Mega

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Το ΕΣΡ έριξε «μαύρο» στο Mega
Ενημερώθηκε: 13/03/18 - 16:23

Τίτλους τέλους οριστικά για το Mega, αφού το ΕΣΡ αποφάσισε πως δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός σταθμός.

Πιο συγκεκριμένα, με ψήφους 6 εναντίον 3, το ΕΣΡ αποφάσισε το τέλος του Mega, καθώς πλέον δεν μπορεί να του δοθεί και σχετική άδεια.

 

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει το διατακτικό της απόφασης. 

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη.  

Η απόφαση

 

«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης, προσθέτοντας ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Στο άκουσμα της είδησης έντονη ήταν αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγής κατά της απόφασης.