Ουρές για φωτοτυπίες έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, απέχουν οι φωτοτύπες

 
Σε αποχή οι φωτοτύπες των δικαστηρίων της πρώην σχολής Ευελπίδων

Ενημερώθηκε: 07/09/18 - 19:55

Χαμός στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων μετά την απόφαση των εργαζομένων στις φωτοτυπίες να προχωρήσουν σε απεργία, καθώς -όπως υποστηρίζουν- εκδιώκονται από την εργασία τους.

Ήδη σχηματίζονται ουρές σε καταστήματα με φωτοτυπίες εκτός της Ευελπίδων αφού οι φωτοτύπες του μεγαλύτερου Πρωτοδικείου της χώρας που μετράνε περισσότερα από 20 χρόνια νόμιμης εργασίας με άδειες από τον ΔΣΑ, αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τις αλλαγές που έρχονται με το νέο διαγωνισμό του Ταμείου Εθνικής Άμυνας,αφού όπως καταγγέλλουν, ανοίγει την «πόρτα» στους ιδιώτες, απομακρύνοντας τους ίδιους.

Οι εργαζόμενοι,ήδη έχουν προσφύγει κατά του διαγωνισμού ζητώντας την ανάκλησή του, η οποία και θα συζητηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου. Να σημειωθεί ότι ήδη ο διαγωνισμός έχει ανακληθεί τρεις φορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους, ζητώντας την κατανόηση των δικηγόρων, πρόκειται για φωτογραφικό διαγωνισμό: «εδώ και δύο χρόνια μεγάλες εταιρίες που διαθέτουν κεφάλαια και δυνατότητα παρεμβάσεων μέσω φωτογραφικών διαγωνισμών θέλουν να «πατήσουν» πόδι στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Αθηνών, μέσω του ΤΕΘΑ. Στην προσπάθεια τους αυτή βρίσκουν αρωγούς δυστυχώς θεσμικά πρόσωπα που δεν έχουν αντιληφθεί προφανώς τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που πιέζουν να εκδιωχθούμε «νομιμοφανώς» από το Πρωτοδικείο και την Εισαγγελία. Έτσι προκηρύσσονται διαγωνισμοί με φωτογραφικές διατάξεις για την παροχή συγκεκριμένου και μόνο τύπου μηχανήματος (!!!), ενώ παράλληλα προβλέπονται εξωπραγματικά μισθώματα, με βάση αναξιόπιστες οικονομικές μελέτες, αφού βασίζονται σε υποθετικά οικονομικά δεδομένα τα οποία εάν ίσχυαν τώρα θα ήμασταν μεγιστάνες του πλούτου».