Παγωμένη νύχτα και ξημέρωμα στην Αθήνα-Ποιες περιοχές θα "ντυθούν" λευκές έως το πρωί

Δύσκολη νύχτα και πρωινό αναμένεται για τους κατοίκους της Αττικής, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια και τις παρυφές των βουνών- Κορύφωση μέχρι και το μεσημέρι της Τρίτης και μετά..νέα κακοκαιρία
Ενημερώθηκε: 08/01/19 - 00:07

Καιρός: Στα λευκά ντύθηκαν ήδη πολλές περιοχές της Αττικής, κυρίως στα Βόρεια προάστια, καθώς η επέλαση του «Τηλέμαχου» βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στην διάρκεια της νύχτας θα κορυφωθεί.

Μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες ο «Τηλέμαχος» θα σαρώσει κυριολεκτικά από την Χαλκιδική, τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και φυσικά, την Αττική με πολικές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις, παγετό

Πού θα δούμε χιόνια στην Αθήνα

Όλα δείχνουν ότι θα το στρώσει μέσα στη νύχτα και στα δυτικά προάστια, στο κέντρο της Αθήνας,τα ανατολικά, και πολύ λιγότερο στα νότια και τον Πειραιά. Ήδη χιονίζει ακατάπαυστα στα βόρεια, απ όπου και οι αποψινές εικόνες.

"

"

"

Εδώ μπορείτε να δείτε τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη κι αυτό αν δεν αλλάξουν τα δεδομένα μέσα στη νύχτα και προστεθούν κι άλλα.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη (8/1)

Την Τρίτη 8 Ιανουαρίου o καιρός θα έχει χιονοπτώσεις στη Στερεά Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και την Εύβοια, οι οποίες από το πρωί θα περιοριστούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Χιονόνερο ή χιόνι και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, οι οποίες από το απόγευμα στα βόρεια και δυτικά θα πυκνώσουν.

Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και ημιορεινά, όπως επίσης και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας, τόσο έως τις πρώτες πρωινές ώρες όσο και προς το βράδυ.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -16 έως -4 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από -9 έως 1 βαθμό, στα κεντρικά από -8 έως 5, στα νότια από -4 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από -2 έως 7, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 0 έως 4, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 4 έως 8, και στη Κρήτη από 3 έως 7 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως κι εδώ από το απόγευμα θα εξασθενήσουν σημαντικά και προς το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς-νοτιοδυτικούς 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Ο καιρός της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Στην Αττική αναμένονται χιονοπτώσεις έως το πρωί, ενώ στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στα ορεινά και ημιορεινά του νομού καθώς και στα πεδινά έως τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά και προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από -2 έως 1 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους, που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Παγετός θα επικρατήσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από -7 έως -1 βαθμούς.

Δείτε live την εξέλιξη του καιρού από δορυφόρο:

 

Νέα κακοκαιρία από την Τετάρτη

 

Άλλου τύπου θα είναι η κακοκαιρία που θα σαρώσει τη χώρα από την Τετάρτη. Τα χιόνια θα είναι πολύ πυκνά στα δυτικά και τα βόρεια της χώρας. και πλέον θα έχουμε νοτιάδες,με αποτέλεσμα, πυκνές χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας, άνοδο κατά 8 με 10 βαθμούς της θερμοκρασίας, αλλά και ισχυρές βροχές.