Τηλέμαχος: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα

Τηλέμαχος: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα
Ενημερώθηκε: 07/01/19 - 21:49

Συνεχίζονται τα έντονα καιρικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν τη χώρα. 

Ο «Τηλέμαχος» έχει δείξει τις... άγριες διαθέσεις του και έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές πολιτικής προστασίας και τους δήμους ανά τη χώρα, που συστήνουν στους κατοίκους μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ λαμβάνουν μέτρα για την προστασία αστέγων από το ψύχος.

Παράλληλα, ύστερα από απόφαση των αρμόδιων φορέων, πολλά σχολεία ανά την Ελλάδα θα παραμείνουν αύριο Τρίτη (08/01) κλειστά, ενώ  το κουδούνι δεν θα ηχήσει σε πάρα πολλά σχολεία της Αττικής.

Συγκεκριμένα:

Στον Κεντρικό Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Ηλιούπολης και Γαλατσίου.

Στον Βόρειο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Παπάγου-Χολαργού

Στον Νότιο Τομέα δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία του δήμου Αλίμου

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία των δήμων Αχαρνών, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα (θα παραμείνουν κλειστά και την Τετάρτη), Παιανίας, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ωρωπού, Διονύσου, Σαρωνικού, Κρωπίας, Παλλήνης, Μαρκοπούλου-Μεσογαίας, Ραφήνας-Πικερμίου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στους δήμους: Μεγαρέων, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Φυλής, Ασπροπύργου.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στους δήμους Σπετσών και Σαλαμίνας.

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ελλάδα, τα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά είναι:

 
Κεντρική Ελλάδα

Ο Δήμος Θηβαίων ανακοινώνει ότι με την υπ' αρ. 3325_20/7-1-2019 απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Βοιωτίας όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Βοιωτίας, ως εκ τούτου και του Δήμου Θηβαίων, θα είναι κλειστά (διακοπή μαθημάτων) την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων (χιόνια) που θα επικρατήσουν στην περιοχή και ιδιαιτέρως των χαμηλών θερμοκρασιών (παγετός), ειδικά τις πρωινές ώρες.

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία όλων των βαθμίδων στον Καλλικρατικό Δήμο θα παραμείνουν κλειστά, λόγω του αναμενόμενου κύματος κακοκαιρίας.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Φθιώτιδας, στις εξής δημοτικές κοινότητες: Δομοκός, Ξυνιάδα, Θεσσαλιώτιδα. 

Το ίδιο θα ισχύσει για ορισμένα σχολεία στο νομό Λάρισας, στους δήμους Ελασσόνας, Τυρνάβου και Φαρσάλων. Στους δήμους Τεμπών και Αγιάς θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά σχολεία σε Καλλιπεύκη, Αιγάνη, Αμπελάκια, Μελοιβία και Στόμιο ενώ τα σχολεία στους υπόλοιπους δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας ανακοίνωσε ότι δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία με έδρα τον δήμο Αλμυρού και τον δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων ανακοινώνεται ότι κατόπιν ενημέρωσης από τους αντίστοιχους Δήμους, αύριο, 8/1/2019, δεν θα λειτουργήσουν λόγω των καιρικών συνθηκών όλες οι σχολικές μονάδες των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.

Αντίθετα, θα λειτουργήσουν κανονικά οι σχολικές μονάδες των Δήμων Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, ενώ επισημαίνεται ότι θα υπάρξει κατανόηση και ανοχή ως προς την ώρα προσέλευσης των μαθητών.

Βόρεια Ελλάδα
Το πρώτο κουδούνι για το 2019 δεν θα χτυπήσει την Τρίτη στις Σέρρες, την Καστοριά, τα Γρεβενά, το Αμύνταιο, την Εορδαία και τη Φλώρινα καθώς το δριμύ ψύχος αλλά και ο παγετός καθιστούν απαγορευτική την προσέλευση μαθητών και δασκάλων.

«Λουκέτο» θα μπει και στα σχολεία στο Κιλκίς και στους δήμους Βόλβης, Ωραιοκάστρου, Θερμαϊκού, Λαγκαδά του νομού Θεσσαλονίκης. Δεν θα ανοίξουν τα σχολεία στους δήμους Παρανεστίου, Κάτω Νευροκοπίου και Δοξάτου στην Δράμα, την Ορεστιάδα, το Σουφλί, το Διδυμότειχο και τη Σαμοθράκη. 

Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία των Ιωαννίνων, όπου η θερμοκρασία, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα πέσει κάτω από τους -11 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιωτική Ελλάδα
Την απόφαση να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία την Τρίτη έλαβε και ο δήμος Άνδρου. 

Η νέα επιδείνωση των καιρικών φαινομένων επηρέασε το νησί της Κεφαλλονιάς, όπου με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Παναγή Δρακουλόγκονα, αύριο θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλλονιά και Ιθάκη, λόγο των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών και του παγετού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλλονιάς, «σήμερα Δευτέρα, 07.01.2019, τις πρώτες απογευματινές ώρες, αναμένεται χιονόπτωση στα ορεινά των νησιών μας (Κεφαλλονιά-Ιθάκη) που θα επηρεάσει τη βατότητα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ορισμένα (ορεινά) σημεία του».