Παλαιστίνιος πρέσβης: Η Παλαιστίνη δεν θα σύναπτε συμφωνία χωρίς να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο

Παλαιστίνιος πρέσβης: Η Παλαιστίνη δεν θα σύναπτε συμφωνία χωρίς να στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο
Ενημερώθηκε: 23/06/20 - 19:49

«Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου, ως εκ τούτου δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηρίζομαστε σε αυτή την αρχή» διευκρινίζει, σε σημερινή γραπτή δήλωση του, ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Marwan Toubassi σχετικά με τις θαλάσσιες ζώνες και τις ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Ο πρέσβης Marwan Toubassi επισημαίνει:

«Η θέση μας σε οποιοδήποτε ζήτημα αφορά στα ύδατα της Ανατολικής Μεσογείου και στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες (ΑΟΖ) εκεί, περιορίζεται στη δέσμευσή μας στις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου και της Συνθήκης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο των Θαλασσών στις οποίες είμαστε μέλη, καθώς και τα δικαιώματα που μας παρέχει αυτή η συνθήκη. Η Παλαιστίνη είναι ένθερμος υποστηρικτής της τήρησης του διεθνούς δικαίου, ως εκ τούτου, δεν θα συνάπταμε καμία συμφωνία ή διακανονισμό χωρίς να στηριζόμαστε σε αυτήν την αρχή. Ομοίως, η Παλαιστίνη αναμένει από όλες τις χώρες να σεβαστούν τα Παλαιστινιακά δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων των χωρικών υδάτων της και της ΑΟΖ».

Η δήλωση του Παλαιστίνου πρέσβη ήρθε σε συνέχεια συνέντευξης του Παλαιστίνιου πρέσβη στην Άγκυρα Φαέντ Μουσταφά, στην τουρκική εφημερίδα «Αydinlik», ο οποίος δήλωσε την «ετοιμότητα» της Παλαιστινιακής Αρχής να συζητήσει με την Τουρκία συμφωνία για ΑΟΖ, συνεργασία για την αξιοποίηση κοιτασμάτων Ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο και περαιτέρω εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.