Πάνω από 25 εκατ. ναρκωτικά χάπια για τους μαχητές του ISIS έπεσαν σε “μπλόκο” στον Πειραιά

Πάνω από 25 εκατ. ναρκωτικά χάπια για τους μαχητές του ISIS έπεσαν σε “μπλόκο” στον Πειραιά
Ενημερώθηκε: 03/06/16 - 11:46

Τεράστια επιτυχία του ΣΔΟΕ με διεθνές αντίκτυπο, ύστερα από συνεργασία με την αμερικάνικη DEA. Εντόπισαν και κατέσχεσαν στο λιμάνι του Πειραιά, φορτίο που μετέφερε καράβι από την Ινδία στη Λιβύη για του Τζιχαντιστές του ISIS με 26 εκατομμύρια οπιούχα ναρκωτικά χάπια, αξίας στην χονδρική άνω των 13 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Το φορτίο φέρεται να έφθασε την περασμένη εβδομάδα στο λιμάνι του Πειραιά από την Ινδία με τελικό προορισμό την πόλη Τομπρούκ της Λιβύης. Αμέσως τέθηκε σε παρακολούθηση και χθες μεσημέρι έγινε η επέμβαση των Αρχών.

Όταν οι αξιωματούχοι του ΣΔΟΕ άνοιξαν το κοντέινερ μήκους 40 ποδών, πίσω από τις δύο σειρές λευκών ειδών (έτσι είχε δηλωθεί επίσημα το φορτίο) εντοπίστηκαν εκατομμύρια χάπια Tramol και Tramadol των 225 ml που περιέχουν την ουσία τραμόλη, η οποία περιέχεται στον Δ΄πίνακα της Δίωξης Ναρκωτικών για τα οποιούχα χάπια.

Όπως αναφέρουν στον ΣΔΟΕ, ένα μεγάλο μέρος των ναρκωτικών θα ριχνόταν στο λαθρεμπόριο για τη συλλογή εσόδων των Τζιχαντιστών και τα υπόλοιπα θα μοιράζονταν σε μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Ο λόγος είναι ότι ο ISIS εθίζει σκόπιμα τους μαχητές του σε αυτό το ναρκωτικό, καθώς αφαιρεί εντελώς της αίσθηση φόβου και κάθε συνείδησης και συναισθήματος, ενώ προκαλεί ευφορία, διέγερση και έντονη αίσθηση δύναμης στον χρήστη. Βεβαίως, οι εγκεφαλικές βλάβες δεν αργούν να έρθουν...