Παρέμβαση της εισαγγελίας Πρωτοδικών για την συνομιλία Πολάκη-Στουρνάρα

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας Πολάκη-Στουρνάρα
Ενημερώθηκε: 19/02/19 - 17:02

Την παρέμβαση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελου Ιωαννίδη προκάλεσε η δημοσιοποίηση της συνομιλίας του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη με τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Θα ερευνηθεί αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στην υπόθεση με το τηλεφώνημα που έκανε ο Παύλος Πολάκης στον Γιάννη Στουρνάρα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας με σχόλιο που δημοσιεύει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο Πολάκης φέρεται να μαγνητοφώνησε τον Στουρνάρα για το θέμα του δανείου του

 

Το σχόλιο που έκανε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποδείξει εδώ και 4 ολόκληρα χρόνια ότι σέβεται απολύτως την κείμενη νομοθεσία που προβλέπει την ανεξαρτησία της Τράπεζας της Ελλάδος, ακόμη και όταν ο διοικητής της έχει διαφοροποιηθεί σε κρίσιμα ζητήματα της οικονομικής πολιτικής.

Τον ίδιο όμως σεβασμό στην ανεξαρτησία και την αρχή της πολιτικής ουδετερότητας οφείλουν εμπράκτως να αποδεικνύουν όλες οι πλευρές».

Κόντρα Πολάκη-Πρώτου Θέματος για το καταναλωτικό δάνειο των €100.000 από την Attica Bank