Πέθανε ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο γιος του Μάρκου Βαμβακάρη(video)

Το ελληνικό λαϊκο τραγούδι πενθεί-Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο εμβληματικός γιος του Μάρκου Βαμβακάρη (video)
Ενημερώθηκε: 17/06/19 - 20:04

Το ελληνικό λαϊκο τραγούδι πενθεί.

Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο εμβληματικός γιος του Μάρκου Βαμβακάρη, ο άνθρωπος που κράτησε ζωντανό τον μύθο του θρυλικού πατέρα του και επεκτάθηκε με αυτόν, όπως και ο πατέρας του, όταν αναγεννήθηκε και ο ίδιος. 

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 1947 στην Παλιά Κοκκινιά Πειραιώς, σύμφωνα με το ogdoo.gr.

Συνεργάστηκε σαν παίκτης με μεγάλους του λαϊκού: Περπινιάδη, Γκρέυ, Αγγελόπουλο, Ζαγοραίο κ.ά. 

Στην δεκαετία του ‘70 συμμετείχε με συνθέσεις του στους δίσκους «Ερωτικά» (1977) με τον Νίκο Ξυλούρη, «Οι Μάηδες οι ήλιοι μου» (1978) με τον Γιώργο Νταλάρα που οι πωλήσεις του ξεπέρασαν τις 100.000 αντίτυπα, καθώς και στον προσωπικό δίσκο της Βίκυς Μοσχολιού (1980). Στην επόμενη δεκαετία συνεργάστηκε πάλι με επιτυχία με τον Νταλάρα στο δίσκο «Άπονα μάτια» . 

Επίσης αίσθηση προκάλεσαν οι καταθέσεις του με παλιά και σύγχρονα λαϊκά τραγούδια («Στο Μάρκο» -1981, «Πικρόλογα – Γλυκόλογα» - 1984, «Κατέβα Χριστέ να σε κεράσω» 1990) και η συνεργασία του με την Σωτηρία Μπέλλου στο άλμπουμ «Άνοιξα πόρτα στην ζωή» (1985) όπου υπογράφει σαν συνθέτης όλα τα τραγούδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 

Άριστος γνώστης των μουσικών δρόμων και ανήσυχο πνεύμα δεν δίστασε να συνεργαστεί με πρωταγωνιστές της ροκ μουσικής, όπως με τον Παύλο Σιδηρόπουλο (Η φαντασία στην εξουσία που ξεχώρισε από τους «Ρομαντικούς παραβάτες» -1994, το τραγούδι είχε ήδη ηχογραφηθεί και γίνει γνωστό από το 1986) και να συνδέσει το μπλουζ με το ρεμπέτικο («Το μπλουζ συναντά το ρεμπέτικο» μαζί με τον blues man Luisiana Red, «Ένας ναύτης απ’ την Σύρα σε ένα μπαρ του Μισσισίπι»). 

Ήξερε όσο λίγοι τα Κραντουζένια και τα μυστικά κουρδίσματα. Ήταν ρεμπέτης, βαθύς και ροκάς μεστός, όχι για το θεαθήναι.