Που οδηγούν οι αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και οι έρευνα για την Αγραφιώτου

Που οδηγούν οι αναλύσεις των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων και οι έρευνα για την Αγραφιώτου
Ενημερώθηκε: 15/06/16 - 22:19
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Σε αδιέξοδο πέφτουν οι Αρχές, τουλάχιστον από πλευράς εργαστηριακών αναλύσεων για την υπόθεση της φρικτής δολοφονίας της 69χρονης Ελευθερίας Αγραφιώτου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια ολοκλήρωσαν την πολυήμερη έρευνά τους και ανάλυσή τους επί του πλήθους των ευρημάτων που κλήθηκαν να αναλύσουν από την σκηνή του εγκλήματος.

Τρίχες, ρούχα, νύχια, τα πάντα βγάζουν αλλοιωμένα αποτελέσματα, τουλάχιστον από πλευράς ανακάλυψης τυχόν ξένου γενετικού υλικού, καθώς όλα έχουν επιμολυνθεί από την πολύ προχωρημένη αποσύνθεση του θύματος και τα πτωματικά υγρά που ουσιαστικά ξέπλυναν και επιμόλυναν οποιοδήποτε τυχόν εύρημα. Αντίστοιχα, αδύνατον είναι να διαπιστωθεί ακόμα και αν έπεσε θύμα βιασμού η Ελευθερία Αγραφιώτου, αφού μέχρι και το σχετικό επίκριμα που λήφθηκε από τα γεννετικά της όργανα ήταν εξίσου αλλοιωμένο, εξαιτίας της προχωρημένης αποσύνθεσης.

Σε ό,τι αφορά τα αποτυπώματα, μόνο δύο ταυτοποιήθηκαν και αυτά ανήκαν σε δύο υπαλλήλους του σουπερμάρκετ, τα οποία εντοπίστηκαν έξω από το κλιμακοστάσιο, αφού το κλιμάκιο των Εγκληματολογικών Ερευνών σάρωσε για τυχόν ευρήμματα όλο τον χώρο και πέριξ αυτού.

Τα δεκάδες αποτυπώματα που βρέθηκαν στην πόρτα και την κουπαστή της σκάλας δεν μπορούν να αποδωθούν κάπου συγκεκριμένα αφού επί της ουσίας κατά καιρούς έχει χρησιμοποιήσεις αρκετός κόσμος αυτές τις σκάλες, εργάτες κλπ., πλην των δικών της αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στην πόρτα του υπερκείμενου ορόφου από το δεύτερο υπόγειο και εικάζεται πως εκεί έτρεξε για να σωθεί η άτυχη 69χρονη και ο δράστης την τράβηξε με δύναμη και την έριξε πίσω στις σκάλες.

Όσα αποτυπώματα βρέθηκαν, κανένα δεν μπορεί σύμφωνα με πληροφορίες να θεωρηθεί "δραστικό" δηλαδή να αποδοθεί στον δράστη χωρίς να έχει επαναληφθεί ή να έχει βρεθεί σε κρίσιμα σημεία, εκτός και αν στο μέλλον προκύψει ύποπτος και ταυτοποιηθεί με αυτά. Στο σημείο αυτό σημειώνεται πως και από το στενό της περιβάλλον έχουν ληφθεί αποτυπώματα και κανένα δεν ταίριαξε με τα "ορφανά".

Η ανάλυση της άρσης του τραπεζικού απορρήτου

 

Από την ανάλυση των έως τώρα στοιχείων που καθημερινά λαμβάνει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής από την άρση του τραπεζικού απορρήτου, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις προσεχείς ημέρες, δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα κάποια αιφνίδια και ισχυρή μεταβολή.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτουν μόνο μικρές πληρωμές που δικαιολογούνται από τις δαπάνες των ημερών πριν εξαφανιστεί, όπως πληρωμή για μπουκάλες οξυγόνου της μέχρι τότε κατάκοιτης μητέρας της, που πέθανε, μερικά 24ωρα πριν βρεθεί νεκρή και η κόρη της.

Χρηματικό ποσό στο σπίτι της δεν βρέθηκε και ούτε γνώριζε κάποιο άτομο το στενού της κύκλου αν κρατούσε μέσα στο σπίτι πέρα από μερικά μετρητά για έξοδα κινήσεως, αφού επι το πλείστον χρησιμοποιούσε κάρτες και δεν μετακινούσε μεγάλα ποσά από τους τραπεζικούς της λογαριασμούς.

Σε ό,τι αφορά την προστριβή για τα κοινόχρηστα με τα 150 ευρώ αυτά βρέθηκαν στο μικρό εσωτερικό τσεπάκι της τσάντας διπλωμένα σε ρολό και προέκυψε από την έρευνα πως της είχαν παραδοθεί, πέραν ότι δύσκολα ένα τέτοιο ποσό θα μπορούσε να δικαιολογήσει όσα έζησε στα χέρια του φονιά της.

Όλη η σειρά και εξέλιξη των γεγονότων οδηγεί τις Αρχές σε μία νέα σειρά καταθέσεων και στον στενό της κύκλο, ωστόσο οι φόβοι των αστυνομικών αρχίζουν και γίνονται πιο έντονοι πως ενδεχομένως αυτό το έγκλημα έγινε από κάποιον διεστραμμένο νου που θα μπορούσε ενδεχομένως να εκμεταλεύεται αυτή την κατάσταση που επικρατεί, να έχει "λουφάξει" και να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να ξαναχτυπήσει...

Σχετικά Θέματα:

Οι εξελίξεις στο θρίλερ της φρικτής δολοφονίας σε βάρος της Ελευθερίας Αγραφιώτου (VIDEO)

Πλήθος γενετικών υλικών και αποτυπωμάτων αλλά όχι ύποπτος για την Αγραφιώτου

Ανοίγει ο “κύκλος” των υπόπτων από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση Αγραφιώτου

Προφυλακίστηκε ο "δράκος" του Αμαρουσίου

Έληξε άδοξα η προσπάθεια των Αρχών να συσχετίσουν τον "δράκο" με την Αγραφιώτου-Νέος ύποπτος;

Η Αγραφιώτου έτρεξε στο κλιμακοστάσιο για να σωθεί-Σε αντιφάσεις πέφτει ο "δράκος"

Τον “δράκο” του Αμαρουσίου με τον φόνο της Αγραφιώτου προσπαθούν να συνδέσουν οι Αρχές

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα έλαβε ο "δράκος" του Αμαρουσίου

Ο δράστης κακοποίησε και πέταξε από τα σκαλιά την Αγραφιώτου

Αρνείται ο “δράκος” του Αμαρουσίου ότι έχει σχέση με τον φόνο της Αγραφιώτου (PHOTOS+VIDEO)

Δείγμα DNA θα λάβουν οι Αρχές από τον “δράκο” και για την υπόθεση Αγραφιώτου

Θύμα εγκληματικής ενέργειας η Αγραφιώτου (VIDEO)

ΣΟΚ! Νεκρή βρέθηκε η αγνοούμενη Ελευθερία Αγραφιώτου (VIDEO)

Τραγική εξέλιξη στο θρίλερ με την εξαφάνιση της Ελευθερίας Αγραφιώτου: Πέθανε η μητέρα της