Προβλήματα σε πολλές περιοχές από το κύμα κακοκαιρίας

Προβλήματα σε πολλες περιοχές από το κύμα κακοκαιρίας
Ενημερώθηκε: 17/11/18 - 15:43

Κακοκαιρία:  Προβλήματα παρουσιάζονται σε αρκετές περιοχές της χώρας από την επιδείνωση του καιρού.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις σημείωσαν αρκετά προβλήματα σε περιοχές κυρίως της Ανατολικής Κρήτης και ειδικά στο Ηράκλειο. Στην περιοχή Γούδουρα Σητείας, υδροστρόβιλος «σήκωσε» θερμοκηπιακές καλλιέργειες σε έκταση περίπου 40 στρεμμάτων, προκαλώντας παράλληλα ζημιές σε υποδομές.

Καταπτώσεις χωμάτινων όγκων αναφέρθηκαν στο οδικό δίκτυο από Άγιο Νικόλαο προς Ελούντα, Ηράκλειο προς Μεσσαρά, Πέτρα Σελί προς Ομαλό και στο εθνικό οδικό δίκτυο από Κολυμπάρι προς Κίσαμο.

Χωρίς ακτοπλοϊκές γραμμές βρίσκονται Ζάκυνθος και Κεφαλονιά, λόγω των ισχυρών ανέμων 8-9 μποφόρ που πνέουν στο Ιόνιο, γεγονός που κάνει απαγορευτικό τον απόπλου από Ζάκυνθο προς Κυλλήνη και Πόρο προς Κυλλήνη και αντίθετα.

Επιπλέον αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται σε τμήμα του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και στην Ημαθία λόγω της χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε τμήμα της εθνικής οδού Φλώρινας-Καστοριάς (μέσω Βίγλας), καθώς και σε τμήματα των επαρχιακών οδών Γρεβενών-Σαμαρίνας, Γρεβενών-Βασιλίτσας, Γρεβενών-Περιβολίου. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης).

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται και οι οδηγοί που κινούνται στον νομό Ημαθίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Αστυνομική Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, αλυσίδες χρειάζονται στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Βέροιας-Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας/3-5 Πηγαδίων, Νάουσας-Σελίου, Νάουσας-Ροδοχωρίου.

(Πληροφορίες: ΑΠΕ - ΜΠΕ)