Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος οδηγός που εμπλέκεται στο τραγικό δυστύχημα της περασμένης Τρίτης στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 25χρονου πεζού.
Μετά την απολογία του ενώπιον της 3ης τακτικής ανακρίτριας, εισαγγελέας και ανακρίτρια αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή του κράτηση, κρίνοντάς τον προφυλακιστέο για την κακουργηματική πράξη της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε θάνατο.
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος εμφανίστηκε συντετριμμένος, δηλώνοντας μετανιωμένος για την απώλεια του νεαρού θύματος. «Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του. Αναγνωρίζω το κακό που συνέβη, αλλά δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να προκαλέσω τροχαίο», φέρεται να υποστήριξε.
Απαντώντας στις καταθέσεις μαρτύρων που κάνουν λόγο για αυτοσχέδιο αγώνα ταχύτητας («κόντρα») με έτερο όχημα, ο 27χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό, επικαλούμενος έλλειψη οδηγικής εμπειρίας. Σύμφωνα με τη δική του περιγραφή, το δυστύχημα συνέβη όταν έχασε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα αυτό να εκτραπεί στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, να περάσει στο αντίθετο ρεύμα και να καταλήξει στο πεζοδρόμιο.
Το όχημα, πριν ακινητοποιηθεί, παρέσυρε τον 25χρονο –που έχασε τη ζωή του– και τον 24χρονο φίλο του, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ στη συνέχεια προσέκρουσε διαδοχικά σε κολόνα φωτισμού, στάση λεωφορείου και δέντρο.