Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών

Προκλητικός ξανά ο Ακάρ: Ζητά αποστρατικοποίηση των νησιών
Ενημερώθηκε: 23/08/20 - 19:49

Σε μία ακόμη αδιανόητη δήλωση προχώρησε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τα ναυπηγεία Τούζλα.

Στα ναυπηγεία αυτά λίγο νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την ενίσχυση του τουρκικού στόλου με υποβρύχια και φρεγάτες.

Μιλώντας ο Ακάρ στην εκδήλωση για τα νέα συστήματα και πλοία που ετοιμάζει να ρίξει στις θάλασσες η Τουρκία, χαρακτήρισε για άλλη μια φορά "άκυρη" τη συμφωνία ΑΟΖ Ελλάδας – Αιγύπτου και "παράλογες" τις θέσεις της Ελλάδας.

"Οι μονόπλευρες απαιτήσεις και πρακτικές της Ελλάδας να φροντίζει μόνο για τα δικά της συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, δηλ. η στρατικοποίηση των νησιών, η απαίτηση για 10 μίλια εναέριου χώρου, η απαίτηση το Καστελόριζο, ένα μικρό νησί, να έχει 40 χιλιάδες τ.χλμ. ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας δεν συνάδει με τη λογική, το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας" είπε ο Ακάρ και συμπλήρωσε πως "κανείς δεν μπορεί να φυλακίσει τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο".

Όπως μεταδίδει η τουρκική έκδοση του πρακτορείου Anadolu, αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανέλαβε ότι δεν έχει καμία νομική ισχύ για την Άγκυρα.

"Για εμάς είναι άκυρη η δήθεν συμφωνία μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας, είναι ενάντια στα συμφέροντα των δύο λαών και θα χάσουν οι λαοί και των δύο χωρών. Αυτή η συμφωνία πραγματικά αποτελεί αδικία και για τους δύο λαούς", υπογράμμισε.

Από την κριτική του Χουλουσί Ακάρ δεν ξέφυγε ούτε η Γαλλία, δηλώνοντας ότι δεν έχει καμία δουλειά στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ