Προκόπης Παυλόπουλος: Η Μητέρα είναι για κάθε άνθρωπο η πηγή της ζωής

 
Προκόπης Παυλόπουλος: Η Μητέρα είναι για κάθε άνθρωπο η πηγή της ζωής

Ενημερώθηκε: 13/05/18 - 08:49

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος για τη Γιορτή της Μητέρας τονίζοντας τη νευραλγική σημασία που κατέχει αυτό το τόσο σπουδαίο πρόσωπο στην οικογένεια, αλλά και την κοινωνία εν γένει.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το συμβολισμό της Μητέρας μέσα στην ελληνική κοινωνία υπογραμμίζοντας πως είναι πηγή ζωής και πως είναι ουσιαστικά για κάθε άνθρωπο η αρχή και το τέλος. Αναλυτικά: Η «Ημέρα της Μητέρας» μας θυμίζει, με πολλούς και κορυφαίους συμβολισμούς, την σημασία του ρόλου της Μητέρας, για όλη την Ανθρωπότητα και ιδίως για εμάς, τους Έλληνες, σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία για τον Τόπο μας και τον Λαό μας.

Η Μητέρα είναι, για κάθε Άνθρωπο, η πηγή της Ζωής και ο ομφαλός της Οικογένειας. Εκείνη που ακολουθεί τον Άνθρωπο από την γέννησή του ως το τέλος του, δημιουργώντας πρότυπα προσωπικότητας και αναντικατάστατες αντιστάσεις, απέναντι σε συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στην φύση του Ανθρώπου.

Και για εμάς, τους Έλληνες, η Μητέρα είναι αειθαλές σύμβολο καρτερίας, απαντοχής και ελπίδας. Ένα σύμβολο που αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί πάντα την βασική αντηρίδα της Οικογένειας. Και έχουμε χρέος να θυμόμαστε ότι χάρη στην Οικογένεια, με αυτά τα χαρακτηριστικά, αποφύγαμε, σε χαλεπούς καιρούς, την ρήξη του κοινωνικού ιστού. Η οποία θα είχε υπονομεύσει ανεπανόρθωτα το κοινωνικό οικοδόμημα και τις ουσιώδεις συνιστώσες της ομαλής κοινωνικής συνύπαρξης.