Πρώτη Σερρών: Συγκλονιστικό βίντεο από την πρόσκρουση του αεροσκάφους - Σαν από θαύμα δεν ζήσαμε μια τραγωδία

Πρώτη Σερρών: Συγκλονιστικό βίντεο από την πρόσκρουση του αεροσκάφους - Σαν από θαύμα δεν ζήσαμε μια τραγωδία
Ενημερώθηκε: 04/08/20 - 09:08

Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της πτώσης του μικρού μονοκινητήριου αεροσκάφους στην είσοδο του σπιτιού στην Πρώτη Σερρών εξασφάλισε και πρόβαλλε το MEGA.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά το βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το ΜΕGA, θα διαπιστώσουμε ότι σαν από θαύμα δεν ζήσαμε μια τραγωδία. Όπως βλέπετε η ώρα είναι 09:21 το πρωί.

Στο βίντεο διακρίνονται δύο γυναίκες να κάθονται στο πεζοδρόμιο έξω από ένα μικρό κατάστημα. Ξαφνικά, η μία από τις δύο δείχνει με το χέρι της προς τον ουρανό. Έχει αντιληφθεί το μικρό μονοκινητήριο και το βλέπει να έρχεται προς τα πάνω τους.

Σηκώνεται από τη θέση της και συνεχίζει να δείχνει προς τον ουρανό. Ταυτόχρονα, ένα μαύρο αυτοκίνητο περνάει από μπροστά της. Ο οδηγός δεν έχει αντιληφθεί το παραμικρό. Όταν φτάνει στο τέλος του δρόμου και αρχίζει να στρίβει, το αεροσκάφος πέφτει πάνω στο σπίτι.

Περνάει πάνω από το αυτοκίνητο χωρίς καν να το ακουμπήσει και καρφώνεται στον τοίχο. Αμέσως μετά μια άλλη γυναίκα τρέχει προς το σημείο για να δει τι είχε συμβεί ενώ και κάποιοι άλλοι κάτοικοι σπεύδουν για να βοηθήσουν.

Η μια από τις δυο γυναίκες παρούσες στο περιστατικό, είναι η μητέρα του 19χρονου που πιλόταρε το μονοκινητήριο αεροσκάφος.

Ο νεαρός είναι καλά στην υγεία του και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο 19χρονος ερασιτέχνης πιλότος με την κατάθεση που θα δώσει θα διαφωτίσει τις Αρχές που ερευνούν το ατύχημα, είτε επιβεβαιώνοντας είτε διαψεύδοντας τις εικασίες που κάνουν οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα πάντως με εκπαιδευτές σχολών πιλότων, ο νεαρός φαίνεται πως ήταν άπειρος ενώ η τρέλα της νιότης του τον οδήγησε σε επικίνδυνους ελιγμούς για να εντυπωσιάσει τη μητέρα του και τους συγχωριανούς του.

Η απειρία του ήταν ο κύριος παράγοντας της πτώσης, αφού σε έναν από τους επικίνδυνους ελιγμούς του δεν κατάφερε να επαναφέρει το αεροπλάνο με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Ένα ακόμα στοιχείο το οποίο θα ελέγξουν οι Αρχές είναι το αν ο νεαρός είχε επαρκή καύσιμα για να πραγματοποιήσει την πτήση Αλεξανδρούπολη-Σέρρες, γιατί υπάρχει ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να μην είχε υπολογίσει σωστά τα καύσιμα με αποτέλεσμα να ξεμείνει, και από τον αέρα να βρεθεί στον πλάτανο και στη συνέχεια σε μαγαζί του χωριού.

Οι κάτοικοι του χωριού αναφέρουν ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που ο νεαρός πετούσε με αεροπλάνο πάνω από το χωριό, διότι παρακολουθούσε μαθήματα πιλότου σε σχολή στην Αλεξανδρούπολη και είχε τελειώσει το πρώτο έτος της σχολής του.