ρεκόρ ζήτησης για την 3η δόση - Έκλεισαν 193.000 ραντεβού μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα

ρεκόρ ζήτησης για την 3η δόση - Έκλεισαν 193.000 ραντεβού μέσα στις πρώτες ώρες που άνοιξε η πλατφόρμα
Ενημερώθηκε: 04/12/21 - 11:03

Πάνω από 200.000 ραντεβού για την τρίτη δόση κλείστηκαν από τη στιγμή που άνοιξε η πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες. Συγκεκριμένα, από χθες το βράδυ μέχρι τις 10.00 το πρωί έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για ενισχυτική δόση και περίπου 8.300 για πρώτη δόση. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της Παρασκευής (03.12) ανακοινώθηκε επίσημα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, η απόφαση για την επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου. Όπως ανακοινώθηκε, όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών θα μπορούν να κάνουν την αναμνηστική δόση τρεις μήνες μετά τη χορήγηση της δεύτερης.

Μέχρι πρότινος, το διάστημα που μεσολαβούσε ανάμεσα στη δεύτερη και την τρίτη δόση ήταν οι έξι μήνες, ωστόσο, η επιτροπή των ειδικών έδωσε το «πράσινο φως» στην κυβέρνηση να προχωρήσει στην επίσπευση για την αναμνηστική δόση.

Για πολύ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού για την τρίτη δόση εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στους τρεις μήνες, έκανε λόγο και ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους το πρωί του Σαββάτου.

Μιλώντας στο Open, ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε πως το άνοιγμα της πλατφόρμας προσέλκυσε ισχυρή απήχηση, μιλώντας για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δίνεται προτεραιότητα στα εμβόλια για όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση.

Όπως είπε, την προηγούμενη εβδομάδα είχαν κλειστεί 100.000 ραντεβού για 1η δόση. Μόλις καλύφθηκαν οι 40.000, άνοιξαν και οι υπόλοιπες 60.000 για την 3η δόση, οι οποίες καλύφθηκαν αμέσως.

«Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού», σημείωσε, ενώ σχετικά με καθυστερήσεις που παρουσιάστηκαν στο σύστημα χθες το βράδυ, είπε πως ήταν κάτι αναμενόμενο, καθώς ήταν πολύ μεγάλο το ενδιαφέρον από τους πολίτες, υπογραμμίζοντας  ότι η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί.