Σε ποιες περιοχές υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων

 
Σε ποιες περιοχές υπάρχει περίπτωση να καθυστερήσει το άνοιγμα των σχολείων

Ενημερώθηκε: 11/09/20 - 11:07

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μην ανοίξουν σχολεία άμεσα, σε τέσσερις περιοχές της χώρας. Ο λόγος για τις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, για τις οποίες αποφασίστηκαν νέα τοπικά lockdown κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

Τα περιοριστικά μέτρα θα εφαρμοστούν στις περιοχές αυτές, έπειτα από εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας.

Ο λόγος, δεν είναι άλλος από τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19. Θα ισχύουν για 14 ημέρες και συγκεκριμένα από σήμερα Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου, στις 6 π.μ., έως και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα.

Ενδεχόμενη καθυστέρηση ανοίγματος σχολείων

Σήμερα, μιλώντας στην "Κοινωνία Ώρα Μega", ο δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, εξέφρασε την ανησυχία του για τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων του κορονοϊού. "Ο κόσμος δεν ήταν χαλαρός. Τηρούσε τα μέτρα. Ωστόσο για κάποιο λόγο ξέφυγαν τα νούμερα" σημείωσε.

Την ίδια ώρα γνωστοποίησε, σήμερα, πως θα υπάρξει η τελική απόφαση, για το αν θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα τα σχολεία της περιοχής. Την ίδια στιγμή, σε τρία δημοτικά υπάρχει πρόβλημα, καθώς όπως είπε, τέσσερις δάσκαλοι νοσούν με κορονοϊό. "Πρέπει να περιορίσουμε τη διασπορά. Αν αρχίσουμε να αμφισβητούμε τα πάντα, τα αποτελέσματα δεν θα είναι τα καλύτερα" τόνισε ο δήμαρχος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ