Σεισμός Κως-Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Κάθε λεπτό που περνά το νησί επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς του

Σεισμός Κως-Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Κάθε λεπτό που περνά δείχνει ότι το νησί επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς του
Ενημερώθηκε: 21/07/17 - 13:16

Το πρώτο φως της ημέρας έδειξε ότι η Κως άντεξε, τόνισε σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο οποίος βρίσκεται στο νησί της Κω, συντονίζοντας τις προσπάθειες επούλωσης των πληγών που προκάλεσε η ισχυρή σεισμική δόνηση.

«Από εδώ και πέρα, κάθε λεπτό που περνά δείχνει ότι το νησί επιστρέφει στους ομαλούς ρυθμούς του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα», πρόσθεσε. Όπως σημείωσε ο κ. Χατζημάρκος, «το δυσάρεστο είναι ότι είχαμε το τραγικό περιστατικό με τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων (πρόκειται για 22χρονο Σουηδό και 30χρονο Τούρκο που είχαν έρθει για διακοπές στο νησί) και τον τραυματισμό πέντε άλλων επισκεπτών».

«Τα προβλήματα σε ό,τι αφορά τις υποδομές εντοπίζονται στο λιμάνι της Κω και αναμένεται πως πολύ σύντομα θα υπάρξουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις, έτσι ώστε να γίνει ξανά λειτουργικό και να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι συγκοινωνίες», κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χαράλαμπος Κόκκινος, επισημαίνει ότι «απαιτείται η ψυχραιμία όλων και η αποτελεσματική κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού για να επουλώσουμε τις πληγές που άφησε η επέλαση του εγκέλαδου στην Κω». «Ήδη συνεργεία μηχανικών έχουν ξεκινήσει τους ελέγχους για την καταλληλότητα των κτιρίων και για τον καθαρισμό των δρόμων», υπογράμμισε ο κ. Κόκκινος.

Σχετικά Θέματα:

Σκηνές τρόμου και πανικού περιγράφουν τα βίντεο τη στιγμή του σεισμού στην Κω

Κως: Οι πρώτες φωτογραφίες αποτυπώνουν το μέγεθος της ισχύος του σεισμού

Κως: Θα ακολουθήσουν ισχυροί μετασεισμοί προειδοποιούν οι σεισμολόγοι

Σεισμός Κως: Δύο νεκροί τουρίστες και δεκάδες τραυματίες από τα 6,4 Ρίχτερ που έπληξαν το νησί

Σεισμός τώρα: Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από τον φονικό σεισμό στην Κω (ΦΩΤΟ)