Σκληρός κακοποιός με αναρίθμητες ληστείες ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων του σκοτώθηκε στη ληστεία στα Τίρανα

 
Σκληρός κακοποιός με αναρίθμητες ληστείες ο δραπέτης των φυλακών Τρικάλων του σκοτώθηκε στη ληστεία στα Τίρανα

Ενημερώθηκε: 10/04/19 - 12:36

Αλβανία: Ενας από τη μεγάλη «απόδραση των 11» από τις φυλακές Τρικάλων το Μάρτιο του 2013 ήταν ο Αντβιβ Μουρατάι που έπεσε τελικά νεκρός από τα πυρά συμπατριωτών του αστυνομικών στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

H αλβανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών με τους ληστές της χρηματαποστολής στο αεροδρόμιο των Τιράνων χθες, είναι ο Αντβίν Μουράτι ο βαρυποινίτης δραπέτης από τις φυλακές των Τρικάλων το 2013. Ο Μουρατάι ήταν επίσης ένας από τους πολύ σκληρούς κακοποιούς της μεγάλης απόδρασης ο οποίος εξέτιε ποινές κάθειρξης για συμμετοχή σε αναρίθμητες ληστείες.

Ο Μουράτι σκοτώθηκε λίγο έξω από το αεροδρόμιο, ενώ επιχειρούσε να διαφύγει με τα άλλα μέλη της συμμορίας που νωρίτερα είχαν αρπάξει σάκους με δέκα εκατομμύρια ευρώ από αεροσκάφος των αυστριακών αερογραμμών την ώρα που φόρτωνε τα χρήματα στην πίστα και ετοιμαζόταν για απογείωση.

Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν μαζί με τα χρήματα αλλά, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές.

Η αστυνομία θεωρεί τον Μουράτι εγκέφαλο της σπείρας και διοργανωτή άλλων δυο ακόμα ληστειών που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του lamiareport.gr ο σκληρός κακοποιός φέρεται ότι ήταν ένας από τους τέσσερις ληστές που είχαν εκτελέσει εν ψυχρώ 45χρονο πρατηριούχο στο Δομοκό τον Δεκέμβριο του 2012. Ο άτυχος πρατηριούχος, που είχε δεχθεί τρεις σφαίρες, είχε πάει να αντικαταστήσει για λίγη ώρα τον πατέρα του, που δούλευε τις περισσότερες ώρες στο πρατήριο.

Ο 27χρονος τότε Αντμίρ Μουρατάι ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας που είχε κάνει πολλές ληστείες στη Φθιώτιδα και σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου.

Τον Μάιο του 2013 μαζί με έναν ακόμη συνεργό είχε κάνει μια κινηματογραφική ληστεία στη Λάρισα με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ. Τότε, μαζί με έναν συνεργό του είχαν μπει στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας και απειλώντας τους υπαλλήλους με πιστόλι και Καλάσνικοφ ακινητοποίησαν τον διευθυντή και τους υπαλλήλους, άνοιξαν τα χρηματοκιβώτια και άρπαξαν χρηματικό ποσό που αγγίζει το 1εκ.€.

Στη συνέχεια οι δυο ληστές δεν προσπάθησαν να φύγουν από κάποια πόρτα, αλλά βγήκαν από ένα παραθυράκι του ημιορόφου, πέρασαν στον φωταγωγό και πήδηξαν σε παρακείμενη νεοανεγειρόμενη οικοδομή και κατάφεραν να παραμείνουν ασύλληπτοι παρά την κινητοποίηση, τότε, της αστυνομίας.