Στρατιωτική θητεία: Αύξηση θητείας και νέες μόνιμες θέσεις εξετάζει το ΥΕΘΑ

Στρατιωτική θητεία: Έρχεται αύξηση θητείας αλλά και προσλήψεις μονίμων
Ενημερώθηκε: 21/03/18 - 18:41

Στρατιωτική θητεία: Λίγο οι αναβολές, λίγο και η μείωση της θητείας, έχουν φέρει σε σχετικά δύσκολη θέση τόσο τις στρατιωτικές μονάδες, όσο και το υπουργείο Άμυνας που φαίνεται να προσανατολίζεται σε αύξηση της θητείας αλλά και στελέχωση νέων μόνιμων θέσεων μέσω προκηρύξεων.

Το σχέδιο είναι και παλιότερο, όμως τα γεγονότα με την Τουρκία, έχουν φέρει στην επιφάνεια το πρόβλημα στελέχωσης έφεδρων και μονίμων σε νευραλγικές μονάδες της χώρας ,και όχι μόνο. Έτσι το Υπουργείο Άμυνας φαίνεται να συζητά την εφαρμογή του σχεδίου και στα τρία Σώματα,τον Στρατό Ξηράς, την Αεροπορία και το Ναυτικό.   

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», στο σχέδιο προβλέπεται αύξηση της θητείας στον Στρατό Ξηράς από εννέα μήνες που είναι σήμερα σε 12 μήνες και για Αεροπορία και Ναυτικό στους 15 μήνες – από 12 που είναι σήμερα.

Στην πρόταση βέβαια, δεν περιλαμβάνονται μόνο στρατιώτες που απλώς κάνουν την θητεία τους, αλλά και μόνιμοι που θα εισαχθούν μέσω προκηρύξεων ή των στρατιωτικών σχολών. 

Γι αυτό το λόγο, ανώτατοι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν ζητήσει επανειλημμένα και την αύξηση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές ώστε να υπάρχει συνεχής ροή νέων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Ωστόσο, υπάρχουν ενστάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ,όσον αφορά την αύξηση μέσω των σχολών, με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να προτείνει την πρόσληψη ΕΠ.ΟΠ. ή Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης, παράλληλα με αύξηση στρατιωτικής θητείας.

Γι αυτό το λόγο ακούγεται έντονα ότι αναμένονται προκηρύξεις για προσλήψεις..Είδωμεν,,