Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τέμπη — «Δείχνει» τον φρούραρχο της Βουλής

 
Συγγνώμη από το Δήμο Αθηναίων για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων στα Τέμπη — «Δείχνει» τον φρούραρχο της Βουλής

Ενημερώθηκε: 29/02/24 - 11:38

Συγγνώμη ζήτησε η αντιδήμαρχος καθαριότητας και ανακύκλωσης του δήμου Αθηναίων, Ρωξάνη Μπέη, για τα ονόματα των 57 θυμάτων στα Τέμπη που έγραψαν χθες με μπογιά μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη οι διαδηλωτές, τα οποία έσβησε σήμερα τα ξημερώματα το συνεργείο καθαριότητας του δήμου. 

Η κ. Ρωξάνη Μπέη επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι ουδέποτε έδωσε εντολή να σβηστούν τα ονόματα ενώ υπογραμμίζει πως η ίδια είναι «κατηγορηματικά αντίθετη» με αυτή την ενέργεια και προσθέτει ότι το συνεργείο τα έσβησε έπειτα από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής. Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της βουλής.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι’ αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη. 

Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών.»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ