Συνομιλία Μάας - Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά

Συνομιλία Μάας - Τσαβούσογλου για ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε: 29/09/20 - 19:11

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σχολίασε τις συμφωνηθείσες άμεσες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Υπήρξε πολύ θετικός ως προς την εξέλιξή τους, αναφέροντας ότι είναι "αποφασιστικής σημασίας".

Αυτή την παραδοχή την έκανε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, παραδεχόμενος ότι οι διερευνητικές επαφές των δύο χωρών για τα ελληνοτουρκικά, καθιστούν εφικτή η συνολική επίλυση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter, επισημαίνεται η τηλεφωνική συνομιλία των δύο υπουργών και αναφέρεται: "Για να καταστεί δυνατόν να επιλυθούν συνολικά οι εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι συμφωνηθείσες άμεσες συνομιλίες μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας είναι αποφασιστικής σημασίας".

Εξελίξεις μεταξύ Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν 

 

Στο μεταξύ, εκεχειρία και διεξαγωγή διαπραγματεύσεων ζήτησε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τις τηλεφωνικές της συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό της Αρμενίας Νίκολ Πασινιάν και τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ, το απόγευμα της Τρίτης 29/9. Τη λήξη των εχθροπραξιών ζήτησε και ο υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, σε συνομιλία που είχε με τον τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ