Τα χρέη των υπουργείων πνίγουν τον ΟΑΣΑ

Τα χρέη των υπουργείων πνίγουν τον ΟΑΣΑ
Ενημερώθηκε: 20/09/17 - 09:08

Μπορεί το πρόβλημα της εισιτηριοαποφυγής να προτάσσεται ως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της μείωσης των εσόδων των αστικών συγκοινωνιών, αλλά την ίδια στιγμή το κράτος ξεχνάει να πληρώσει τα δικά του στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ.

Πέντε υπουργεία έχουν φεσώσει από το 2012 με 341 εκατ. ευρώ τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ), σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των ΝΕΩΝ. Πρόκειται για τα υπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Υγείας.

Μάλιστα, η οικονομική στενότητα που υπάρχει ειδικά στον ΟΣΥ, δηλαδή στην εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες του ΟΑΣΑ που διαχειρίζεται τα λεωφορεία της Αθήνας, φαίνεται πως οδηγεί σε συρρίκνωση του συγκοινωνιακού έργου. Γι΄αυτό τον λόγο, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία προχωρούν αύριο, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε εξάωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα, ενώ έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη 1 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Μεταφορών. 

Σύμφωνα με τα ΝΕΑ, από το 2011 ως το 2014 οι συνολικές οφειλές των υπουργείων προς τους συγκοινωνιακούς φορείς της πρωτεύουσας ήταν 185,9 εκατ. ευρώ, με βάση τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΑΣΑ. Στο τέλος της διετίας 2015-2016 το σύνολο των οφειλών ανήλθε στα 252 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο οκτάμηνο του 2017 προστέθηκαν άλλα περίπου 89 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκινάνε οι κληρώσεις για τις αποδείξεις- Θα μοιραστούν 8 εκατ. ευρώ

ΑΑΔΕ το… «μεγαλείο» σου-Λάθος με την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ για τους χαμηλοσυνταξιούχους

Bloomberg: ΔΝΤ σταματά να βασανίζεις την Ελλάδα