Ξεκινάνε οι κληρώσεις για τις αποδείξεις- Θα μοιραστούν 8 εκατ. ευρώ

Ξεκινάνε οι κληρώσεις για τις αποδείξεις- Θα μοιραστούν 8 εκατ. ευρώ
Ενημερώθηκε: 20/09/17 - 08:50

Το «πράσινο φως» από την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο των κληρώσεων περιμένει το υπουργείο Οικονομικών για να βάλει μπροστά από αρχές Οκτώβρη την λοταρία των αποδείξεων.

Το σύστημα στο οποία έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι κάθε μήνα θα αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που θα κερδίζουν 1.000 ευρώ. Οι κληρώσεις θα γίνονται με βάση τις πληρωμές που έχουν γίνει τον προηγούμενο μήνα με e – banking και «πλαστικό χρήμα». Αρχή θα γίνει τον Οκτώβριο, με βάση τα στοιχεία που έχουν στείλει οι τράπεζες για τις πληρωμές με κάρτες ή ηλεκτρονική τραπεζική, οι οποίες έγιναν τον Σεπτέμβριο.

Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε μία κλήρωση κάθε μήνα από τις αρχές του έτους και να μοιραστούν 12 εκατομμύρια ευρώ φέτος στους τυχερούς. Η ιδέα ήταν να μοιράζεται 1 εκατομμύριο ευρώ το μήνα. Αν και ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε τα Χριστούγεννα πέρυσι, έχουν παρέλθει ήδη 8 μήνες.  

Για τον λόγο αυτό, εκτός από τις τέσσερις κληρώσεις για τις αγορές που καταγράφονται κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως και Δεκέμβριο, σχεδιάζεται και μια έξτρα «σούπερ κλήρωση» όπου θα μοιραστεί το αδιάθετο ποσό των 8 εκατομμυρίων για τους πρώτους 8 μήνες που δεν εφαρμοζόταν το μέτρο. Εναλλακτικά, στο οικονομικό επιτελείο κάνουν σκέψεις και για έξτρα κληρώσεις, πέραν από τις μηνιαίες, για αποδείξεις που ήδη εκδίδονται ή έχουν εκδοθεί από τις αρχές του έτους, με περισσότερους νικητές που κάνανε ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους στο οκτάμηνο του 2017.

Με τροπολογίες που ψηφίστηκαν τέλη Ιουλίου, ξεκαθαρίστηκε και ότι στα έπαθλα των κληρώσεων δεν θα επιβάλλεται ούτε ο φόρος που παρακρατείται στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ...ατυχία απέδωσε τη ρύπανση στο Σαρωνικό ο Π. Κουρουμπλής

Βεβήλωσαν την σαρκοφάγο του Αλέξανδρου Υψηλάντη στο Πεδίο του Άρεως

ΚΑΙΡΟΣ 20/9/2015: Αίθριος καιρός - Σε ποιες περιοχές θα βρέξει;