ΤΕΙ Σερρών: «Ο καθηγητής μου ζήτησε να περάσουμε ένα βράδυ μαζί»

 
ΤΕΙ Σερρών: «Ο καθηγητής μου ζήτησε να περάσουμε ένα βράδυ μαζί»

Ενημερώθηκε: 03/10/18 - 09:09

«Η φοιτητική κοινότητα το είχε τούμπανο» για τη δράση του καθηγητή ΤΕΙ Σερρών, ο οποίος ζητούσε ανταλλάγματα, οικονομικά αλλά και συνευρέσεις με φοιτήτριες, προκειμένου να περάσουν το μάθημαμ και των δύο φροντιστών, ασχέτως αν το θέμα δεν είχε φτάσει στις αρχές.

Ο εν λόγω καθηγητής και ένα ζευγάρι ιδιοκτήτες φροντιστηρίου συνελήφθησαν και η εισαγγελέας ποινικής δίωξης τους απήγγειλε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Η δίωξη εις βάρος του καθηγητή αφορά τις πράξεις της δωροληψίας και του εκβιασμού, ενώ οι συγκατηγορούμενοί του διώκονται για άμεση συνέργεια σε δωροληψία.

«Με κάλεσε στο γραφείο του, μου είπε πως θα πρέπει να περάσουμε ένα βράδυ μαζί. Μου πρότεινε αν ήθελα να πάμε για ένα ποτό πρώτα και μετά βλέπουμε, είπε, τι θα γίνει με το μάθημα», ήταν μαρτυρία φοιτήτριας που μίλησε στον ΑΝΤ1. «Για να περάσω 4 μαθήματα του έδωσα 1.000 ευρώ. Ζητούσε 250 ευρώ το κάθε μάθημα για να βάλει βαθμό», κατήγγειλε άλλος φοιτητής.

Ο καθηγητής, από άλλους ζητούσε χρήματα, άλλους τους έστελνε στο φροντιστήριο των συνεργών του για ιδιαίτερα, άλλους τους έβαζε να κάνουν πρακτική χωρίς αμοιβή και από φοιτήτριες ζητούσε ιδιαίτερες συναντήσεις. Το 2015 την είχε γλιτώσει με επίπληξη, καθώς ο φόβος κρατούσε κλειστά τα στόματα των φοιτητών, αλλά αυτή τη φορά έγιναν επώνυμες καταγγελίες και συνελήφθη.

«Είναι ένα θέμα που από την πρώτη στιγμή που θα έρθει ένας φοιτητής στο ΤΕΙ το γνωρίζει», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος των φοιτητών του ΤΕΙ, Νίκος Τζιούτζιος. «Εχουμε κάνει πολλές καταγγελίες, αλλά όποτε καλούνταν ο μάρτυρας, εξαφανιζόταν. Σε αυτό το τμήμα όταν μπαίνεις έχεις 7 μαθήματα των 250 ευρώ, που αν δεν τα δώσεις δεν υπάρχει περίπτωση να πάρεις πτυχίο», κατήγγειλε ακόμη.