Θάνατος φοιτητή στην Κάλυμνο: «Βίαιος και ασφυκτικός» ο θάνατος του Νίκου Χατζηπαύλου

 
Νίκος Χατζηπαύλου: Πόρισμα-φωτιά: Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια

Ενημερώθηκε: 23/03/18 - 22:40

Ανατρέπονται ξανά τα δεδομένα στον θάνατο του φοιτητή, Νίκου Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο.

Το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας Χατζηπαύλου ανατρέπει πλήρως την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση, συνέχεια των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων κι ενώ ο Σωκράτης Τσαντίρης ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του άτυχου νεαρού που υπογράφει το σημερινό πόρισμα, είχε μιλήσει εξαρχής για εσφαλμένα ευρήματα της πρώτης νεκροτομής.

Το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του φοιτητή , το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, είναι ενδεικτικό:

«Αποκλείεται ο θάνατος να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης, οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές Αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες γιατί άποψή μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε πτώση θα έπρεπε να διαπιστωθούν και εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις», δήλωσε ο Σωκράτης Τσαντίρης.

«Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είναι εντελώς λάθος. Η δεύτερη μας δικαιώνει γιατί έχει διαφορετικά ευρήματα και η τρίτη μας δικαιώνει πάλι, ότι δεν πρόκειται περί πτώσης», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας.

Έρχονται μηνύσεις

Παράλληλα, η οικογένεια του Νίκου Χατζηπαύλου ετοιμάζει μηνύσεις στον πρώτο ιατροδικαστή.

«Ο πρώτος ιατροδικαστής θα μηνυθεί επειδή έπαιξε σημαντικό ρόλο, αρνητικό βέβαια και χάθηκαν και πάρα πολλά στοιχεία. Και δεν είδα πουθενά να βοηθήσει στην πορεία», δήλωσε ο θείος του άτυχου νεαρού, Γιάννης Παπαρουσάκης.

Τέλος, η οικογένεια θα ζητήσει και αναπαράσταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι Αρχές, με τη βοήθεια ειδικών, ερεύνησαν εκ νέου το βράχο στην Κάλυμνο για να συλλέξουν στοιχεία, κυρίως για το ύψος από όπου φέρεται να έπεσε ο φοιτητής.