Θεσσαλία: Νέο τηλεφωνικό κέντρο για την πρώτη αρωγή – Έκτακτα μέτρα ελέγχων από τον ΕΦΕΤ

 
plimires voitheia

Πηγή Φωτογραφίας: EUROKINISSI

Ενημερώθηκε: 18/09/23 - 18:04

Το νέο τηλεφωνικό κέντρο 213 1331300 όπου οι πληγέντες της Θεσσαλίας μπορούν να λαμβάνουν οδηγίες για την υποβολή αιτήσεων και χρηστικές απαντήσεις από 11 στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Κρατικής Αρωγής Πέτρος Καμπούρης κατά τη νέα ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Λάρισας.

Οι αυτοψίες ξεπερνούν τις 10.200 σε έξι περιφερειακές ενότητας της χώρας. Οι οριστικοποιημένες αιτήσεις ανέρχονται σε 15.200 ενώ προστίθενται 4.661 προσωρινές.

Οπως διευκρινίστηκε η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού από ιδιώτες που υπάρχει στην πλατφόρμα arogi.gov.gr αντιπροσωπεύει «αγνές προσφορές συνδρομής για τους πληγέντες και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την κρατική βοήθεια αλλά συμπληρώνει τα κονδύλια».

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Διονύσης Σταμενίτης, ενημέρωσε ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές των Τρικάλων και της Λάρισας που δεν υπάρχει πρόσβαση για περισυλλογή νεκρών ζώων. Πρόσθεσε ότι οι δειγματοληψίες συνεχίζονται και γίνονται προσπάθειες να αυξηθεί ο αριθμός των συνεργείων στα 3 την ερχόμενη εβδομάδα.

«Μετά από εντολή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο ΕΦΕΤ λαμβάνει έκτακτα μέτρα άσκησης ελέγχων οι οποίες εστιάζονται σε σημεία παροχής διανομής τροφίμων σε πλημμυροπαθείς, χώρους υποδοχής και φιλοξενίας πλημμυροπαθών, λειτουργούσες επιχειρήσεις τροφίμων που εξακολουθούν να βρίσκονται σε ιδιαίτερες συνθήκες λόγω έλλειψης βασικών υποδομών, διερεύνηση αναφορών και καταγγελιών ως απόρροια της διαμόρφωσης των έκτακτων συνθηκών», είπε ο κ. Σταμενίτης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ