ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα

 
ΤΩΡΑ: Συνελήφθη ο δραπέτης από τις Φυλακές Αυλώνα

Ενημερώθηκε: 28/05/19 - 15:17

Συνελήφθη από άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή της Ομόνοιας ο ένας εκ των δύο κρατούμενους που απέδρασαν από τις φυλακές Αυλώνα τη Δευτέρα (27/5). Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για τον 23χρονο Αλβανό κρατούμενο, ενώ αναζητείται ο 21χρονος Σύρος.

δραπέτευσαν το βράδυ της Δευτέρας

UPDATE: Οι δύο κρατούμενοι καταφέρνοντας να αιφνιδιάσουν την γυναίκα αστυνομικό αφαιρώντας της το υπηρεσιακό της όπλο και τραυματίζοντας έναν άλλο σωφρονιστικό υπάλληλο στο πρόσωπο, κατά τη διαφυγή τους.

δολοφονία κρατούμενου που εμπλέκονταν στην υπόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Μαφίας των Φυλακών Κορυδαλλού

Ο 23χρονος που συνελήφθη είχε μεταφερθεί στις Φυλακές Αυλώνα, μετά το περιστατικό που σημειώθηκε πρόσφατα στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, μετά την. Μάλιστα, ο δραπέτης φέρεται να ενεργούσε κατ' εντολή του εγκεφάλου της «».

τη διεξαγωγή έκτακτου ελέγχου

Να σημειωθεί επίσης ότι νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης (28/5) το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε , καθώς και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τις συνθήκες της απόδρασης.

1

Έκτακτος πειθαρχικός έλεγχος για την απόδραση από τις φυλακές Αυλώνα

Το υπουργείο Δικαιοσύνης διέταξε τη διεξαγωγή έκτακτου ελέγχου, καθώς και πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για τη χθεσινή (Δευτέρα 27/5) απόδραση των δυο κρατουμένων από τις φυλακές Αυλώνα.

Ειδικότερα, για την απόδραση δύο κρατουμένων, ενός 21χρόνου Σύρου και ενός 23χρονου Αλβανού, έγινε γνωστό ότι από το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Απέδρασαν κρατούμενοι από τις φυλακές Αυλώνα

Διαβάστε σχετικά: 

α) έχει δοθεί παραγγελία από το υπουργείο Δικαιοσύνης προς το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των Καταστημάτων Κράτησης για τη διενέργεια έκτακτου ελέγχου προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασαν οι δυο κρατούμενοι και

β) έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση από εισαγγελέα προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες σωφρονιστικών υπάλληλων.

Ο Σύρος κρατούμενος που απέδρασε, κρατείτο για παράνομη διακίνηση μεταναστών και είχε καταδικαστεί σε 7 χρόνια κάθειρξη, ενώ ο Αλβανός που απέδρασε, κρατείτο για διακίνηση ναρκωτικών και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 16 ετών.