Τουλάχιστον 29 μαχαιριές δέχτηκε ο 41χρονος από τον δολοφόνο του στο Περιστέρι

 
Τουλάχιστον 29 μαχαιριές δέχτηκε ο 41χρονος από τον δολοφόνο του στο Περιστέρι

Ενημερώθηκε: 06/09/17 - 16:19

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Φρικιαστικές διαστάσεις παίρνει η δολοφονία του 41χρονου υπαλλήλου σε σουπερμάρκετ, μέσα στο διαμέρισμά 3ου ορόφου πολυκατοικίας όπου διέμενε επί της οδού Κύπρου 69 στο Περιστέρι, που ανακαλύφθηκε νεκρός από την αδερφή του το περασμένο Σάββατο.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το μένος που έβγαλε ο δολοφόνος στο θύμα του, καθώς μετρήθηκαν τουλάχιστον 29 μαχαιριές στον θώρακα και την πλάτη του! Ο 41χρονος που από την μέχρι στιγμής έρευνα προκύπτει να ήταν ένας απλός φιλήσυχος άνθρωπος που ούτε στη δουλειά του είχε δώσει ποτέ κανένα δικαίωμα ούτε φαίνεται να είχε ύποπτες συνήθειες, επαφές ή συναλλαγές, κυριολεκτικά κατακρεουργήθηκε από τον δράστη με κίνητρο όπως μέχρι τώρα δείχνουν οι έρευνες την ληστεία, αφού και το σπίτι είχε ερευνηθεί και το πορτοφόλι του με άγνωστο χρηματικό ποσό έλειπε και ό,τι αντικείμενο αξίας ενδεχομένως υπήρχε, έλειπε.

Το μόνο που «μπερδεύει» τους αστυνομικούς για το κίνητρο είναι το εύρος των χτυπημάτων που συνήθως το βλέπουν σε εγκλήματα με πιο προσωπικά κίνητρα, αφού φανερώνουν μίσος και οργή για το θύμα, σε αυτή την περίπτωση όμως όλα τα έως τώρα στοιχεία δεν τεκμηριώνουν αυτή την εκδοχή και έτσι φαίνεται πως η έρευνα έχει πολύ δρόμο μπροστά της. Άλλωστε μέχρι τώρα δεν προκύπτει να είχε ούτε κάποια ερωτική σχέση ή τουλάχιστον δεν έχουν ανακαλύψει κάτι τέτοιο μέχρι τώρα οι αξιωματικοί της Ασφάλειας.

Οι αστυνομικοί δεν έγιναν σοφότεροι από τις καταθέσεις που έλαβαν από γείτονες καθώς κανείς δεν φαίνεται να αντιλήφθηκε κάτι. Άλλωστε το θύμα έμεινε νεκρό στο χολ του σπιτιού δύο 24ωρα πριν τον ανακαλύψει εκεί η αδερφή του, την οποία είχε καλέσει η μητέρα της, η οποία έμενε μαζί με τον 41χρονο και έλειπε τις τελευταίες τρεις ημέρες.

Όταν τον καλούσε στο τηλέφωνο από την Πέμπτη εκείνος δεν απαντούσε και έτσι κάλεσε την κόρη της που μένει αλλού να τον βρει. Μάταια και εκείνη προσπαθούσε να επικοινωνήσει, ούτε στη δουλειά του είχε εμφανιστεί δύο ημέρες και έτσι αποφάσισε το Σάββατο τα ξημερώματα να πάει στο σπίτι...

Το θύμα μάλιστα φαίνεται ετοιμαζόταν να πέσει για ύπνο όταν δέχτηκε την επίθεση, καθώς φορούσε τα εσώρουχά του ενώ η πόρτα δεν ήταν παραβιασμένη κάτι που σημαίνει ότι είτε γνώριζε τον δράστη και του άνοιξε την πόρτα είτε ο δράστης τον αιφνιδίασε που είναι και το πλέον πιθανό.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής που ερευνούν την υπόθεση συνέλλεξαν και βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες γειτονικών επιχειρήσεων, όμως καθώς το περιστατικό συνέβη νύχτα οι λήψεις δεν είναι απόλυτα καθαρές ή άλλες λήψεις δείχνουν απλά το πεζοδρόμιο μπροστά από τις επιχειρήσεις και όχι τον δρόμο...

Βεβαίως, υπάρχει δρόμος ακόμα για περισσότερη ανάλυση των υλικών αυτών, πάντως μέχρι στιγμής οι έρευνες δείχνουν να είναι σε πολύ αρχικό στάδιο για έναν δράστη που αν υποθέσει κανείς ότι το μόνο του κίνητρό του ήταν όντως η ληστεία και τίποτε το προσωπικό, τότε αυτό σημαίνει ότι ένας πάρα πολύ επικίνδυνος άνθρωπος με ανισσόροπο μυαλό, έτοιμος για να αφαιρέσει ζωή με ευκολία ίσως και ευχαρίστηση, κυκλοφορεί στους δρόμους της περιοχής...

Σχετικά Θέματα:

Άγριο έγκλημα στο Περιστέρι - Νεκρός 41χρονος Έλληνας