Τουρκικά F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, την ώρα που ο Ερντογαν έλεγε ότι η Ελλαδα φταίει για την ένταση στο Αιγαίο

Τουρκικά F-16 πάνω από Οινούσσες και Παναγιά, την ώρα που ο Ερντογαν έλεγε ότι η Ελλαδα φταίει για την ένταση στο Αιγαίο
Ενημερώθηκε: 15/03/19 - 11:17

Την ώρα, που ο Ερντογάν -στον απόηχο απόφασης κόλαφο του Ευρωκοινοβουλίου για την Τουρκία.- προσπαθούσε να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα φταίει για την ένταση στο Αιγαίο, δύο τουρκικά F-16 πετούσαν προκλητικά πάνω από τις Οινούσσες και τη νήσο Παναγιά!

Συγκεκριμένα, στις 10:06 σήμερα το πρωί (Παρασκευή 15/3) δύο τουρκικά F-16 πέταξαν 25.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και δύο λεπτά αργότερα το ίδιο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών πέρασε σε ύψος 28.000 ποδών πάνω από τη νήσο Παναγιά, που βρίσκεται στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Οινουσσών.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Ηaberturk, δήλωσε προκλητικά πως «όταν κάπου - κάπου τα αεροσκάφη μας απογειωθούν στο Αιγαίο βλέπετε πως απογειώνονται και τα αεροσκάφη από την Ελλάδα. Όμως όταν απογειωθούν τα αεροσκάφη της Ελλάδας και απογειώσουμε τα δικά μας τότε λένε «γιατί τα απογειώσατε».Τι σημαίνει δηλαδή; Όταν εσύ απογειώνεις, τότε θα απογειωθεί και το δικό μου. Αυτή η υπόθεση δεν έχει συγχώρεση. Αν συμβεί κάτι άλλο τι θα γίνει; Ας δέσουμε τον γάιδαρο μας σε γερό κοντάρι και μετά έχει ο Θεός».

Σε ερώτηση για το αν η Τουρκία μπορεί να παραλάβει τους S-400 χωρίς να τους χρησιμοποιήσει, όπως έχει κάνει η Ελλάδα με τους S-300, o Ερντογάν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο εκτιμώντας πως η Ελλάδα θα ενεργοποιήσει τους S-300 αν κρίνει ότι αυτό είναι  απαραίτητο.