Τουρκικός τσαμπουκάς σε Έλληνες ψαράδες στα Ιμία - Αποκαλυπτικό βίντεο

 
Τουρκικός τσαμπουκάς σε Έλληνες ψαράδες στ Ιμία - Αποκαλυπτικό βίντεο

Ενημερώθηκε: 25/12/19 - 20:57

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο. Αποκαλυπτικό βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα ο τηλεοπτικός σταθμός Open TV δείχνει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλούν ελληνικά αλιευτικά, περνώντας από κοντά τους με μεγάλη ταχύτητα και έχοντας τις σειρήνες στη διαπασών, προφανώς για να πανικοβάλουν τους Έλληνες ψαράδες.

Οι συγκεκριμένες εικόνες καταγράφηκαν στις 21 Δεκεμβρίου από τους ψαράδες του αλιευτικού «Καπετάν Αριστείδης». Μάλιστα οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής ακτοφυλακής φλερτάρουν ακόμα και με «θερμό» επεισόδιο. Δύο ακταιωροί του τουρκικού λιμενικού προσπαθούν να εμποδίσουν με κάθε τρόπο τους Καλύμνιους ψαράδες να ρίξουν τα παραγάδια τους στα ελληνικά νερά.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο τα τουρκικά σκάφη κάνουν κύκλους και περνούν συνεχώς μια ανάσα από τα δύο αλιευτικά που βρίσκονται στην περιοχή των Ιμίων και προσπαθούν με τα απόνερα να τους απομακρύνουν.

«Είναι δύο καϊκια από την Κάλυμνο, μία δική μας ακταιωρός και δύο τουρκικές. Πηγαίνουν γύρω - γύρω, τους παρενοχλούν, τους κόβουν παραγάδια. Αυτό γίνεται κάθε μέρα», λέει στο Open TV ο Τάσος Γιαννούκας που είναι μέλος της Ένωσης Εθνοφυλάκων Λέρου.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο παρακολουθούν και σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής που φτάνει εσπευσμένα στο σημείο. Ο Κώστας Σαρούκος πρόεδρος αλιέων Λέρου, μιλώντας στο Open TV υπογράμμισε πως «αυτοί καλά κάνουν τη δουλειά τους. Εμείς αντιδρούμε όπως μπορούμε με τις δικές μας δυνάμεις. Σαν κράτος τι κάνουμε;».

Οι Έλληνες ψαράδες διατηρούν την ψυχραιμία τους. Αγνοούν τις τουρκικές προκλήσεις και δεν απαντούν σε όσα γίνονται. «Δεν τους υπολογίζαμε εκεί. Αυτοί είναι οπλισμένοι και κάνουν άσχημες ενοχλήσεις. Μπορεί να τρακάρουν. Τα καϊκια είναι μικρά, κυρίως 10-12 μέτρων».

Δείτε το αποκαλυπτικό βίντεο που μετέδωσε το OPEN TV: