Ξαναχτύπησαν οι ληστές που στοχεύουν χρηματοκιβώτια

Ξαναχτύπησαν οι ληστές που στοχεύουν χρηματοκιβώτια
Ενημερώθηκε: 08/02/17 - 12:56
Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Ξαναχτύπησαν οι ληστές που στοχεύουν χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων και εργοστασίων στις περιοχές γύρω από τον Ασπρόπυργο και γύρω από την Μαλακάσα. Αυτή την φορά, μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα, στόχος των 6-7 κουκουλοφόρων, έπεσαν οι «Μύλοι Ασωπού», επί του 52ου χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στα Οινόφυτα.

Οι δράστες μετέβησαν στην επιχείρηση με δύο αυτοκίνητα, μπήκαν στα γραφεία και αφαίρεσαν ένα χρηματοκιβώτιο που περιείχε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, το οποίο φόρτωσαν σε ένα από τα δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν και αμέσως μετά διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα.

Το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, μάρκας BMW, που προφανώς ήταν κλεμμένο, εντοπίστηκε από την αστυνομία, καμένο στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, περίπου μία ώρα μετά. Αξίζει να σημειωθεί, ότι μία ώρα πριν τη ληστεία στους «Μύλους Ασωπού», σημειώθηκε παρόμοιο χτύπημα στα «Μπισκότα Παπαδοπούλου» στα Οινόφυτα, όταν 5-6 άτομα εισέβαλλαν στην επιχείρηση, με ένα μαύρο τζιπ, όμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στους «Μύλους Ασωπού», ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες, με την απειλή πιστολιών, έψαξαν για χρηματοκιβώτιο, αλλά δεν το εντόπισαν και διέφυγαν αρπάζοντας το κινητό τηλέφωνο ενός από τους δύο φύλακες και 300 ευρώ σε κέρματα που βρήκαν σε συρτάρι γραφείου της επιχείρησης.

Μόλις ένα 24ωρο πριν, είχαν χτυπήσει, αυτή την φορά με ασημί αυτοκίνητο, στην επιχείρηση «Septona» και πάλι στα Οινόφυτα, όπου είχαν ακινητοποιήσει τους φύλακες με κοντόκανες καραμπίνες και αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο με άγνωστο χρηματικό ποσό.
Εκτιμάται πως πρόκειται για την ίδια σπείρα που έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος από την Δυτική Αττική μέχρι και τα όρια της Θήβας και εκμεταλλευόμενη βεβαίως το αχανές της έκτασης, το πλήθος των εργοστασίων και των επιχειρήσεων που βρίσκονται στις περιοχές αυτές, αλλά και το πλήθος των οδών διαφυγής.

Ενδεχομένως, επειδή στην Δυτική Αττική η παρουσία της αστυνομίας έγινε πιο συχνή μετά τα χτυπήματα στο Ασπρόπυργο, η σπείρα να έχει επεκτείνει τις δραστηριότητες της από την πλευρά των Οινοφύτων και με διαφυγή πάντα προς την ευρύτερη περιοχή του Μενιδίου.

Σχετικά Θέματα:

Νέο χτύπημα της συμμορίας των ληστών που στοχοποιεί επιχειρήσεις και βιομηχανίες

Ξαναχτύπησε η συμμορία της Δυτικής Αττικής-Ληστεία στην Πετρογκάζ στον Ασπρόπυργο

Ληστεία με στόχο χρηματοκιβώτιο σε εταιρεία πλακιδίων στον Ασπρόπυργο