Υπ. Ναυτιλίας: "Την επόμενη ημέρα εστάλη από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας το σήμα για  την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης"

 
Υπ. Ναυτιλίας: "Την επόμενη ημέρα εστάλη από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας το σήμα για  την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης"

Ενημερώθηκε: 31/07/18 - 15:12

Την επόμενη ημέρα εστάλη από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας το σήμα για την επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού, απαντά το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής στο δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα το οποίο επικαλείται έγγραφο του Λιμενικού από τις 19:08, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, είχε ενημέρωση για την ανάσυρση σωμάτων θυμάτων στο Μάτι από τα πληρώματα 11 σκαφών του Λιμενικού Σώματος, που είχαν προσεγγίσει το λιμάνι της Ραφήνας. Επιπλέον σημειώνει πως στο σήμα - ημερολόγιο του Λιμεναρχείου Ραφήνας αναφέρεται χαρακτηριστικά: "περί 22:30 προσέλευση πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας ΥΝΑΠΝ (κ.κ. υφυπουργού, κ.κ. ΓΓΛΛΠ, κ.κ. Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, κ.κ. Β Υ/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ)".

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής "Η εν λόγω σηματική αναφορά απεστάλη την Τρίτη, 24-07-2018, από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, την επόμενη δηλαδή ημέρα από την έναρξη της επιχείρησης Έρευνας και Διάσωσης, και είχε χαρακτήρα συνολικού απολογισμού και καταγραφής των ενεργειών του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. στην περιοχή ευθύνης της Λιμενικής Αρχής Ραφήνας από την έναρξη της επιχείρησης έως και τη μεταφορά του τελευταίου ανθρώπου".

Ειδικότερα, προσθέτει "στην σηματική αναφορά καταγράφεται με σαφήνεια ότι από τις 19:08 μ.μ. της 23-07-2018 και μετέπειτα ξεκίνησαν συνεχείς μεταφορές διασωθέντων προς το Λιμάνι Ραφήνας, αλλά και σορών από τα σκάφη που συμμετείχαν στην διάσωση χωρίς όμως να καθορίζεται ο χρόνος ανεύρεσης και μεταφοράς τους όπως υποστηρίζει το εν λόγω δημοσίευμα".