Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Χανιά

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στα Χανιά
Ενημερώθηκε: 13/09/19 - 13:15

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί στις πυροσβεστικές αρχές στα Χανιά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στις ανεμογεννήτριες στο χωριό Αποπηγάδι του δήμου Πλατανιά.

Η φωτιά μαίνονταν σε δύσβατο σημείο πλησίον του οικισμού - χωρίς ευτυχώς να απειληθεί το χωριό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 12 πυροσβεστικά οχήματα, 30 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων επταμελές πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με εναέριο μέσο, και συγκεκριμένα το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς ήταν δύσκολο εξαιτίας της τοποθεσίας όπου ξέσπασε η φωτιά αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ενω υπενθυμίζεται οτι σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ισχύει "πορτοκαλί συναγερμός" (πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιάς κατηγορία 4) για όλη την Κρήτη.

Τελικά, περίπου στις 12 το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά που έκαψε δασική έκταση.

Πηγή: Flashnews